Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1824145
Aktif: 67
Bugün: 1228
Dün: 5339
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Perifer Anjiyo İşlemi İle Ağrısız ve Kaliteli Bir Yaşam!


 

Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne bacak ağrısı şikayeti ile gelen periferik arter hastalığı olan hastalara uygulanan perifer anjiyo işlemi, ağrısız ve kaliteli bir yaşam sunuyor.

Bacaklarda güçsüzlük ve ağrı şikayetiyle Kardiyoloji Polikliniğine başvuran 67 yaşındaki hastanın, yapılan tetkikleri neticesinde, her iki bacağını besleyen ana damarlarının tamamen tıkalı olduğu tespit edildi. Hastanın her iki bacağını besleyen damarlar Düzce Üniversitesi Hastanesi Kateter Laboratuvarında,  özellikli malzemeler ve deneyimli personeller eşliğinde başarıyla açıldı. Herhangi bir olumsuz durum oluşmadan sağlığına kavuşan hasta, bir günlük klinik takibin ardından önerilerle taburcu edildi.

“En Sık Kalpten Çıkan Ana Damarı (Aort) Tutar”

Periferik arter hastalığı hakkında bilgiler veren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Osman Kayapınar,  kalbi besleyen damarlar dışındaki atardamarların tıkanması sonucunda rahatsızlığın geliştiğine dikkat çekerek “Hastalık, ateroskleroz dediğimiz damar hastalığının sonucu olarak ortaya çıkar. Sigara, şeker hastalığı, tansiyon, yaş, yüksek kolesterol, erkek cinsiyet ve aile hikayesi olması durumunda risk belirgin olarak artmaktadır.  En sık kalpten çıkan ana damarı (Aort) tutarken,  beyne giden damarları ve bacaklara giden damarları da sıklıkla tutabilir.” diye konuştu.

Hastalığın erken dönemlerde bulgu vermediğini, ilerleyen dönemlerde tutulum yaptığı bölgelere göre farklı klinik bulgular gösterdiğini ifade eden Doç. Dr. Kayapınar, “Beyne giden damarlardaki bir tıkanma bayılma, gözlerde kararma ya da felç tablolarıyla karşımıza çıkarken,  bacaklara giden damarlardaki tıkanmalar, bacaklarda çap farkı, kıllarda dökülme, bacakların birinde ya da her ikisinde soğukluk ve solukluk şeklinde kendini hissettirebilir.” dedi. 

İyileşmeyen Yaralara ve Bazen Bacağın Tamamen Kaybına Sebep Olabilir!


Bacak damarlarında ‘intermittan kladikasyo’ denilen ve yürüdükçe artan, dinlenince geçen aralıklı ağrılar geliştiğini dile getiren Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi, “Ağrı, tipik özelliği sebebiyle ‘vitrin hastalığı’ olarak da tanımlanmıştır.  İlerleyen dönemlerde bacakların beslenmesini tamamen bozarak iyileşmeyen yaralara ve bazen bacağın tamamen kaybına sebep olabilecek kangrenlere dönüşebilir.” şeklinde konuştu.  

 

“Hastanemizde Periferik Damarların Hepsi Girişimsel Yöntemler İle Başarıyla Tedavi Edilmektedir”

 

Periferik arter hastalıkların ilaçlarla, girişimsel olarak (anjiyo ile)  ya da cerrahi yöntemlerle tedavi edilebildiğini vurgulayan Doç. Dr. Kayapınar,  “Hastanemiz Kardiyoloji Kliniğinde boyun damarları,  bacak damarları, böbrek damarları ve diğer periferik damarların hepsi girişimsel yöntemler ile başarıyla tedavi edilmektedir. Özellikle risk grubundaki hastalarımız, bacaklarda güçsüzlük, uyuşukluk, renk değişikliği, tırnak sağlığında bozulma, ayaklarda açık yara oluşumu ve egzersizle ilişkili bir bacak ağrısı hissetmeleri durumda gecikmeden bir hekime başvurmalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

Alımı yapılan ikinci anjiyografi cihazı ile Düzce Üniversitesi Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesinin hem kapasitesinin hem de niteliğinin arttığını ifade eden Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Osman Kayapınar ve ekibine başarılarının devamını dilerken, cihazın hastaneye kazandırılmasında emeği geçen başta Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere tüm idarecilere teşekkür etti.

Haber tarihi: 13/01/2021
Haber Okunma: 3123
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: İLİMİZDEKİ TURİZM İŞLETMELERİNE EXCELTOUR PROJESİ KAPSAMINDA “AVRUPA MÜKEMMELİYET SERTİFİKASI” VERİLECEKTİR
Sonraki: DÜSİMER ile Düzce TSO arasında işbirliği protokolü




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com