Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1827556
Aktif: 40
Bugün: 47
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Mustafa Varank Oda Başkanlarıyla Bir Araya Geldi


Mustafa Varank Oda Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin’in de katılımcıları arasında yer aldığı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen 365 oda borsa istişare toplantısına katılarak oda ve borsaların bölgesel sorunlarını dinledi.

Toplantıda konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, İlçe bazlı teşvik sistemin geliştirilmesinde büyük emekleri olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür etti. Şahin, “Üyelerimizden son dönemlerde sıklıkla aldığımız taleplerin başında Kamusal Ödemeler ve Bankalarla olan borçlanmalar konusunda yapılandırma yapılması hususudur. Devletimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanayicilerimizin yanında olacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Üretim Havzası projelerine Düzce’nin dahil edilmesinin olumlu bir adım olacağını düşünüyoruz. Son yıllarda Düzce Üniversitesi ile birlikte Tıbbi Aromatik Bitki yetiştiriciliği üzerine ciddi Ar-Ge faaliyetleri ve ürün belirleme çalışmaları yapıyoruz. Hatta bu çalışmalarımızın bir kısmını daha da olgunlaştırarak ticari ürün elde etme ve pazarlama aşamalarına kadar ilerledik. Bölgemizin verimli topraklarında yetiştirilmesi muhtemel bu bitliler kozmetik ve tamamlayıcı tıp alanlarında kullanılacaktır. Bu noktada da üretim havzası projelerinde ilimizin de yer alması bu çalışmaların önünü açacaktır” ifadelerini kullandı.

OSB genişletme çalışmaları, altyapı yatırımları ve bakanlık bünyesindeki kurumların daha aktif çalıştırılması konularında da görüş belirten Tuncay Şahin, Düzce olarak hem Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları hem de Kamu-Sanayi işbirliği çalışmalarında birçok ile örnek olacak düzeyde uyum içinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Sorulan sorulara anında cevaplar veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Üretim Havzası projeleri konusunda uzmanların yapacakları incelemeler sonucunda karar verildiğini ve bu konuda bir sonraki değerlendirme çalışmalarında gündeme getireceğini ifade etti. Varank, Bakanlık Bünyesinde kurumların aktif çalıştırılması hususunda ise talepleri değerlendireceklerini, daha verimli yapılar şeklinde çalışmaları için gereken düzenlemeleri ivedilikle yapacaklarını söyledi.

 

Haber tarihi: 06/10/2020
Haber Okunma: 5359
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Düzce TSO’dan Eğitime Bir Katkı Daha
Sonraki: BELEDİYEDEN TRAFİK DÜZENİNE DESTEK YAYA GEÇİTLERİ YENİLENİYOR DUBA VE LEVHALAR YENİLENİYOR TRAFİK GÜVENLİĞİ ÖN PLANA ALINIYOR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com