Cumhuriyet 101 Yaşında Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Cumhuri...           • TUSAŞ Tesislerine Yapılan Hain Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: CHP Düzce Örgütü o...           • CHP Düzce Millet Vekili Özcan'ın Mesajı   Dün Ankara Kahramankazan’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ tesislerind...           • SU-KANAL MÜDÜRLÜĞÜ İLK 9 AYLIK FAALİYETLERİNİ PAYLAŞTI SUYA ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN SAHADALAR 35 BİN 597 METRELİK ALT YAPI HATTI DÖŞENDİ...           • DÜZCE BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ MELENSU PARK’TA KÖTÜ NİYETLİ SALDIRI AHŞAP MASA YAKILARAK TAHRİP EDİLDİ   ...           • DÜZCE BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ MELENSU PARK’TA KÖTÜ NİYETLİ SALDIRI AHŞAP MASA YAKILARAK TAHRİP EDİLDİ   ...           • HANİ İDAMI İÇİN İP ATIYORDUNUZ NE DEĞİŞTİ? CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, terörist başı Öcalan'ın TBMM'ye gelip konuşma y...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Fethullah Gülen, Sonunda Geberdi Gitti!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, Fethullah Gülen'in vefatını değerl...           • Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldiler TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Sayın Fuat Oktay ve Komisyon üyeleriyle, Türkmenistan M...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: AKP'li Düzce Belediyesi’nin İştiraki BELKA A.Ş’nin 5 Milyon TL'yi Aşan Vergi Yüzsüzlüğü Asla Kabul Edilemez!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, AKP'li Düzce Belediyesi’nin ...           
İstatistikler
Toplam: 1926819
Aktif: 21
Bugün: 73
Dün: 1271
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Son Dakika: Maske takma zorunluluğu olan iller listesi! Maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilen iller hangileri?


Corona virüsü salgını nedeniyle yapılması gereken en önemli şeyler arasında sosyal mesafeyi korumak ve maske takılmasının gerektiği oluyor. Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Denizli gibi pek çok ilde maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu bilinirken bu illere 7 yeni il daha eklendi. Covid 19 ile mücadele kapsamında 7 ilde daha maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Bu bağlamda; maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilen iller hangileri? İşte maske takma zorunluluğu olan iller listesi! Bakan Koca son dakika duyurdu!

Ülkemizde son zamanlarda vaka artışlarının yaşanması nedeniyle çeşitli önlem ve tedbir kararları alınmaya devam ediliyor. Son olarak belli başlı illerimizde maske takma zorunluluğu varken bunlara 7 yeni il daha eklendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilen 7 yeni ili açıkladı. Buna göre; maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilen iller hangileri? İşte maske takma zorunluluğu olan iller listesi! İşte son dakika haberinin detayları!

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLEN 5 YENİ İL!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika duyurdu: Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize, Bitlis, Yalova, Şanlıurfa'da da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu.

İşte maske takma zorunluluğu olan iller listesi!

Ülkemizde son zamanlarda vaka artışlarının yaşanması nedeniyle çeşitli önlem ve tedbir kararları alınmaya devam ediliyor. Son olarak belli başlı illerimizde maske takma zorunluluğu varken bunlara 7 yeni il daha eklendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilen 7 yeni ili açıkladı. Buna göre; maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilen iller hangileri? İşte maske takma zorunluluğu olan iller listesi! İşte son dakika haberinin detayları!

Bakan Koca, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirler başta olmak üzere artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarının, valilerin başkanlığında riske karşı kararlar almayı sürdürdüğünü ve maskenin yaptırımı bulunan bir sosyal sorumluluk olduğunu ifade eden Koca, virüsle maskesiz mücadele edilemeyeceğini vurguladı.

5 İLDE DAHA MASKESİZ ÇIKMAK YASAK

Bakan Koca, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa'da da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu. Bununla birlikte 42 ilde (Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa) maskesiz sokağa çıkmak yasaklanmış oldu.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN YASAK OLDUĞU ŞEHİRLER…

Corona virüs salgınında Kütahya, Kars, Elazığ, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu, Kocaeli, İzmir, Mardin, Amasya, Malatya, Zonguldak, Karaman, Diyarbakır ve Bursa, Ardahan'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

 

MASKESİZ DIŞARI ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

Maske takma zorunlu olduğu illerde maskesiz olarak dışarı çıkmanın cezası 3 bin 150 liradır.

İçişleri Bakanlığı'nın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

BİR İLDE DAHA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ!

Bitlis'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, il genelinde maske takma zorunluluğu getirildi. Valilik'ten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince, Bitlis genelinde maske takma zorunluluğu kararının alındığı belirtildi.

YALOVA İLİ İÇİN MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ!

Yalova Pandemi Kurulu'nca kent genelinde koronavirüs salgınını kontrol altına almak ve yayılmasını önlemek amacıyla sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. Yasağa ilişkin Yalova Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek adına, ülkemizde salgının seyri ve ilimizde yaz mevsiminde görülen önemli nüfus artışı nedeni ile başlayan nüfus hareketliliği de göz önüne alınarak; İlimiz genelinde tüm vatandaşlarımızın toplum yaşam alanı kapsamında olan sokak, cadde, meydan, park gibi açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesine, maskenin ağız ve burnu kapatacak şekilde takılmasına, Alınan kararlara uymayanlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, Oy birliği ile karar verilmiştir."

 

 

Haber tarihi: 16/06/2020
Haber Okunma: 13024
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Düzce Valiliği Bir basın bildirisi yayımladı
Sonraki: RADYO VE TV VERİCİLERİ KALDIRILIYOR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com