Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1828117
Aktif: 104
Bugün: 1002
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

DÜZCE'MİZ HAK ETTİĞİ YERE GEÇ GELECEK


Dördüncü Sanayi Platformunda dikkat çeken bir konuşma yapan Divapan Entegre A.Ş.'nin Genel Müdürü Hakan Zengin "Düzcemizin hak ettiği yere zamanın da değil de biraz geç kalarak geleceğini görüyorum” dedi. Zengin, “Gelişimin biraz hızlı olması herhalde Düzce'de gerçekleşmeyecek.. İlk toplantıda Düzce'nin hak ettiği noktada asla olmadığını geri kaldığını o ivmeyi bir türlü yakalayamadığını söylemiştik. Bir takım görevler alınca bazı şeylerin yavaş ilerlemesinin nedenlerini anladım” şeklinde konuştu.
Toplantıda bir konuşma yapan Düzce Valisi Vasip Şahin de, “Toplantı amacına ulaşıyor. Düzce sizlerin tesislerinin gelişmesi ile ülke ekonomisinde büyük katkı sağlayacak. Aynı amaca kilitlendiğimiz zaman başarı da uzak değil" dedi.
TSO Başkanı Metin Büyük ise sanayicilere, 14 ay sonra Düzce’de teşvikin sona ereceğini hatırlattı.
Sanayici ve bürokratların bir araya geldiği ve farklı bir firmanın ev sahipliğinde yapılan Düzce Sanayi Platformu toplantısı gerçekleşti. Okan Grup'a bağlı Düzce Cam'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen sohbet toplantısında ilk olarak gelen misafirlere yemek ikram edildi. Ardından toplantıya katılanlar hep birlikte fabrikanın üretim sahasını gezdiler. Camın nasıl oluştuğundan yüklemeye kadar olan bölümün gezildiği sırada Düzce Cam Fabrika Müdürü Betül Berda Öztürk fabrika hakkında bilgiler verdi. Öztürk, Fabrikada günlük 600 ton cam üretimi yaptıklarını 2011 yılı hedeflerinin ise 195 bin ton olduğunu söyledi.
Fabrika gezisinin ardından toplantıya geçildi. Toplantıda bir konuşma yapan Düzce Valisi Vasip Şahin, sanayi toplantılarını Düzce'de merkezde 4 olduğunu ilçelerle birlikte ise 6 olduğunu belirterek "Genelde aynı konularda toplantılarda ilk günlerde yaşanan yoğunluk daha sonraki süreçlerde olmaz. Belli bir süre sonra toplantılarda katılım azalır. Fakat bizim yaptığımız sanayi platformu toplantıları her geçen gün sayısı artarak devam ediyor. Buda çok güzel dostlukların oluştuğunun göstergesi. Toplantı amacına ulaşıyor. Düzce sizlerin tesislerinin gelişmesi ile ülke ekonomisinde büyük katkı sağlayacak. Aynı amaca kilitlendiğimiz zaman başarı da uzak değil" dedi.
DÜZCE'DE TEŞVİK 2012'DE SON
Sanayi Platformu toplantısında konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Düzce'de teşvik'in 2012 yılı sonu itibariyle ile biteceğini söyledi.
Büyük, sanayi toplantılarına devam ettiklerini belirterek "Sizlerin daha huzurlu daha rahat üretim yapmanız için bizler elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu toplantıların amacı da sizlerle bir arada olmak sohbet etmek varsa sorunları dinlemek. Bugün burada sizleri ilgilendiren tüm kurum müdürleri ile bir aradayız. Düzce'yi yönetenler burada. Bizim amacımız sizlerin daha fazla kazanması, daha fazla istihdam, daha fazla katma değer ve bu birliktelik çok güzel" dedi.
Büyük, geçtiğimiz haftalarda Ankara'da yapılan toplantıda 5084 sayılı yatırımların teşviki yasası ile ilgili bir toplantıya katıldığı işaret ederek "Arkadaşlar Düzce'de teşvik için artık geri sayım başladı. 14 ay sonra Düzce'de teşvik bitiyor. Bunun için maliyetlerinize artık teşvikten yararlandığınız kalemleri de eklemeniz gerekiyor. Bundan sonra bölgesel teşvik gelecek" diye konuştu. Büyük, son olarak Düzce'de iş profilini çıkartmak için çalışma yaptıklarını söyledi.
DÜZCE YAVAŞ İLERLİYOR
Sanayi Platformu toplantısında konuşan Divapan Entegre A.Ş.'nin Genel Müdürü Hakan Zengin, öncelikli olarak İntermob Uluslararası Mobilya Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı'na katıldıklarını ve orada Düzce Valisi Vasip Şahin'in kendilerini yalnız bırakmadığını işaret ederek "Sayın Valimizin bizimde katıldığımız İntermob Uluslararası Mobilya Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı'na gelerek bizi yalnız bırakmadı. Bunun için sonsuz teşekkür ediyorum. Özellikle orada katılımcı firmaların bulundukları illerin valilileri gelmedi, bizim valimiz geldi. Çok onur duyduk" dedi.
Düzce'nin yavaş ilerlediğini söyleyen Genel Müdür Hakan Zengin, "Düzce de bazı şeyler çok yavaş gelişiyor. Fakat geliştikçe de gördüğümüz kadarıyla da fazlalıkla da gelişimin karakteristiğini de çözmeye başladık. Gelişimin biraz hızlı olması herhalde Düzce'de gerçekleşmeyecek. İlk toplantıda Düzce'nin hak ettiği noktada asla olmadığını geri kaldığını o ivmeyi bir türlü yakalayamadığını söylemiştik. Daha sonra bir takım görevler alınca bazı şeylerin yavaş ilerlemesinin nedenlerini anladım. Bundan dolayı da Düzcemizin hak ettiği yere zamanın da değil de biraz geç kalarak geleceğini görüyorum. Sayın valimizin göstermiş olduğu ilgi ile bu ivmenin daha hızlı kazanılacağını görmeye heyecan duymaya başladım. Bütün samimiyetimle söylüyorum bu katılan insanlarında arttığını görünce sevincimin daha da arttığını söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.
Düzce Cam'ın ev sahipliğinde dördüncü kez gerçekleşen toplantıya Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Jandarma Alay Komutanı Turhan Yazıcı, Düzce il Emniyet Müdürü Ali Gezer, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ve birçok kurum müdürünün yanı sıra iş adamları da katıldı.



Haber tarihi: 28/10/2011
Haber Okunma: 1778
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: TÖRENLER İPTAL EDİLDİ




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com