Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1834038
Aktif: 117
Bugün: 1366
Dün: 3744
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Eğitim Sen'den Rektör'e tepki !


“Kamuda yer almanın ve yükselmenin temel yolu liyakate değil, yandaş olmaya, biat etmeye bağlandı.”

      Eğitim Sen'den Rektör'e tepki !

        Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne alınacak akademik personel kadrosu ilanlarıyla ilgili, "Kişiye özel ilan, İsimlerini de yazsaydınız bari" başlıklı haberimizin ardından ilk tepki Eğitim Sen'den geldi. İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne aylardır başhekim atanamamasının sebebi ortaya çıktıktan sonra BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ali Şarlı’ya olan tepkiler iyice artmaya başladı. Eğitim Sen Başkanı Zehra Kulalı Gezici yaptığı yazılı açıklamada, “Kamuda yer almanın ve yükselmenin temel yolu liyakate değil, yandaş olmaya, biat etmeye bağlandı” şeklinde tepkisini gösterdi.   

       Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol’un da bilgisi dahilinde Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başhekim atanmasına karşın, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ali Şarlı’nın Sağlık Bakanlığının atadığı isme muvafakat vermediği, kendisinin belirlediği ismin başhekim olmasını istediği öğrenildi. Şarlı’nın bu tutumu üniversitede kadrolaşma yapmaya çalıştığı ihtimalini kuvvetlendirirken tepkiler de artmaya başladı.

        Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, BAİBU’ tarafından verilen 21 kişilik akademik personel alımı ile ilgili ilan hakkında eleştirilerde bulundu. Gezici, yaptığı açıklamada, üniversite tarafından yapılacak olan personel alımının liyakatli ve adil şekilde olmadığını, eş-dost ilişkisini esas aldığını ifade etti.

       Gezici yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

        Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 03 Temmuz 2019 tarihinde gazetelerde farklı akademik unvanlara ait toplam 21 kadro ilanı yapıldı. Söz konusu ilanların yayınlanmasının hemen ardından, Bolu’da yayımlanan bazı yerel gazetelerde, Rektörlük tarafından hazırlanan ilanlar “BAİBÜ’de kişiye özel ilanlar” olarak yer aldı. Özellikle İktisadi ve idari Bilimle Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarına ait olan ilanlar için, yerel basında çıkan haberler ve yorumlar, “kimse zahmet etmesin bu kadro şahsa özel açıldı” anlamına gelmekteydi.

      Bolu’da yaşayan bizler yapılan yorumlara ve yaşananlara şaşırıyor muyuz? Kuşkusuz hayır.

       Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Eğitim Sen olarak, bu meselenin tüm memleketin en temel meselesi olduğunun ve sadece Bolu’ya özel olmadığının farkındayız. Kamunun, siyasi iktidarın kendi hedeflerine uygun olarak yeniden inşa edilme süreci, maalesef eşit yurttaşlık, liyakat, hakkaniyet ve kurumsallık gibi kavramları ciddi olarak aşındırdı ve bazılarını da yok etti.

     “Yükselmenin temel yolu ise liyakate değil yandaş olmaya, biat etmeye bağlandı”

       Kamuda yer almanın ve yükselmenin temel yolu ise liyakate değil yandaş olmaya, biat etmeye bağlandı. Kamu kaynakları, kadrolar; kurumların, toplumun ihtiyaçları için değil; kişilerin, cemaatlerin, eşin dostun ihtiyaçları için tahsis edilmeye başlandı. Sınavlardan,  yapılan mülakatlara, açılan kadrolardan yapılan atamalara kadar bu mekanizmanın nasıl çalıştığını ve kadrolaşmanın nasıl oluştuğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz.

       Üniversitelerde, yıllardır hizmet veren; insan, doğa ve toplum yararına bilim üreten öğretim görevlilerine norm kadro vb. yönetmelikler gerekçe gösterilerek, mesleki ve özlük hakları verilmemektedir. Diğer taraftan, belirli kadrolara ve konumlara, sürekli üniversite dışından (koşulları sağlayıp, sağlamadığı dahi belirsiz olmasına rağmen) atama yapılması, akademik camia tarafından kaygıyla izlenmektedir.

      “Öğrencilerimizin eğitim haklarının ellerinden alındığına tanıklık etmekteyiz”

       Bizler, daha yakın geçmişten, üniversitemizin kadrolarının ve kamu kaynaklarının, benzer yöntemlerle kadrolaştığını, nasıl itibarsızlaştırıldığını ve kamu kaynaklarının nasıl heba edildiğini çok net anımsıyoruz. Öğrencilerimizin, bu uygulamalar sonucunda,  nitelikli eğitim haklarının ellerinden alındığına tanıklık etmekteyiz.

        Eğitim ve Bilim Emekçileri sendikası Eğitim Sen olarak tekrar hatırlatmak isteriz ki;

       Bizler bu ülkede geçmişten günümüze bilimsel özerk üniversite mücadelesini verenleriz.

      Kamu kaynaklarının ve kadrolarının; eş-dost, tarikat, cemaat ilişkisi içerisinde bulunulanlara değil; eşit yurttaşlık temelinde, liyakatli, adil, toplum ve insan yararını esas alan bir şekilde kullanılmasının ülkemizin geleceği için en acil ihtiyaçlarından biri olarak görmekteyiz.

       Aksi uygulamaları sendikamızın temel tüzük ilkeleri ve sorumlu yurttaşlık anlayışı gereği açık etmeye devem edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Kaynak:Bolunun sesi

 

Haber tarihi: 16/07/2019
Haber Okunma: 733
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: ANMA ETKİNLİKLERİ ŞEHİTLİKTE BAŞLADI
Sonraki: SEPAŞ ABONELERİNİ UYARDI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com