CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Fethullah Gülen, Sonunda Geberdi Gitti!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, Fethullah Gülen'in vefatını değerl...           • Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldiler TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Sayın Fuat Oktay ve Komisyon üyeleriyle, Türkmenistan M...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: AKP'li Düzce Belediyesi’nin İştiraki BELKA A.Ş’nin 5 Milyon TL'yi Aşan Vergi Yüzsüzlüğü Asla Kabul Edilemez!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, AKP'li Düzce Belediyesi’nin ...           • ZABITA İHBARI ANINDA DEĞERLENDİRDİ MARKETTEKİ GÜVELENMİŞ GIDALAR TESPİT EDİLDİ TUTANAK TUTULDU, İL TARIM VE ORMAN MÜDÜ...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: İsmet İnönü’nün Adının Silindiği Millet Bahçesi’nde Halk Soyuluyor: Beltur’un Fahiş Fiyatları Asla Kabul Edilemez!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: İsmet İnönü’nün A...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Bahçeli'nin Sözleri, AKP’nin Eski Açılım Sürecini Hatırlatıyor!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, MHP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı or...           • CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı: Düzce İl Kongresi'nin Üzerinden Bir Yıl Geçti!   CHP Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, CHP Düzce İl Kongresi’nin &u...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN GÖRME ENGELLİ BİREYLERE ZİYARET   BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER VE GÜVENLİK GÜNÜNDE ANLAMLI BULUŞMA ...           • ARAÇ BAKIM VE TAMİRLERİ ÖZ KAYNAKLARLA YAPILIYOR DÜZCE BELEDİYESİ TASARRUF SAĞLIYOR  Düzce Belediyesi bünyesindeki hizmet ara&...           • Düzce Üniversitesi’nden Sanayi Kuruluşlarıyla Eğitim İş Birliği Protokolü Düzce Üniversitesi, TB SewtechTurkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile &ldq...           
İstatistikler
Toplam: 1924866
Aktif: 20
Bugün: 1236
Dün: 1142
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Rektör Çakarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı


Yaptığı onca özverili çalışmalara karşı hakettiği değeri bir türlü elde edemeyen kadınlar, 1920’li yılların başında örgütlenmeye başlayarak insan onuruna yakışır bir hayat yaşamak için mücadele etmeye başlamışlardır.

Dünyada ilk kez kadın hakları, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) tarafından Veda Hutbesi’nde dile getirilmiş ve “Cennet anaların ayaklarının altındadır.” sözüyle de kadınlara hak ettikleri saygının gösterilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Annelik göreviyle beraber iş hayatında da önemli görevler üstlenen ve pek çok alanda dünya çapında başarılar kazanan kadınlarımız, birey olarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya da önemli katkılar sağlamaktadır. Bu kapsamda Üniversitemizde, kadın yaşamı, geleceği ve sorunlarına bölgesel ve evrensel çözümler getirmek için Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur.

Türkiye’de ilk defa “Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Çalıştayı” düzenleyen Üniversitemiz, yine Ülkemizde ilk olarak, kadın akademisyenlerin yöneticilik ve liderlik görevleri için aday olmalarını desteklemek amacıyla, Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı’nı 2013 yılından beri başarıyla uygulamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ise ülkemiz kadınına yönelik yaptığı konuşmasında “Dünya’da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.” diyerek ülkemiz kadının önemini anlatmıştır. Ülkemizin zor zamanlarında göstermiş olduğu bu kararlılık ve üstün hizmetlerini göz ardı etmemek adına Türk kadınına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Avrupa ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere birçok sosyal ve siyasal haklar verilmiş, kadınlarımızın toplumsal hayata daha aktif katılımları sağlanmıştır.

Birbirinden değerli birçok projeyle kadınları hayatın her alanında destekleyen Düzce Üniversitesi olarak; aile, toplum ve ülke geleceği için önemli roller üstlenen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarız.

Haber tarihi: 07/03/2019
Haber Okunma: 1792
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: "Süleyman Soylu kardeşiniz olarak Faruk Özlü’nün emrindeyim.."
Sonraki: Düzce ValisiDr. Zülkif Dağlı’nın “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com