BELEDİYENİN PİYASA ALACAKLARI BORÇLARINDAN FAZLA   MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURUMUN ALACAK RAPORUNU PAYLAŞTI BELEDİYE Hİ...           • ‘ALO 153’ İLE VATANDAŞLARIN ŞİKAYET VE TALEPLERİ ANINDA ÇÖZÜLÜYOR   BEYAZ MASA’YA 4 AYDA 31 BİN 979 ÇAĞRI GELDİ   Güçlü a...           • ‘ALO 153’ İLE VATANDAŞLARIN ŞİKAYET VE TALEPLERİ ANINDA ÇÖZÜLÜYOR   BEYAZ MASA’YA 4 AYDA 31 BİN 979 ÇAĞRI GELDİ   Güçlü a...           • Ankara’nın Anıtsal Ağaçlarıyla İlgili Fotoğraf Sergisi ve Konferans Gerçekleştirildi   Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma ...           • Özel Gereksinimli Bireyler İçin Uluslararası Proje   Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSG birimi tarafından geliştirile...           • İTFAİYEDEN HAYVAN KURTARMA OPERASYONU KANALA DÜŞEN TOSUN YARIM SAATTE KURTARILDI Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürl&uu...           • Düzce Üniversitesi’nde Milli Egemenlik ve Çocuk Paneli Gerçekleştirildi   Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemen...           • DÜZCE BELEDİYESİ ÇOCUKLARA UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATTI 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ GÜN BOYU SÜRDÜ YEŞİL VADİ’DE ÇOCUKLARA ÖZE...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 23 NİSAN MESAJI Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye Büyük Millet Meclisi&...           • 23 Nisan, Milletin İradesinin Sembolüdür Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, 23 Nisan Ulusal Egem...           
İstatistikler
Toplam: 1568062
Aktif: 26
Bugün: 147
Dün: 2058
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde Bilgisayarlı Dermatoskopi Cihazı ile Deri Kanserinde Erken Tanı İmkanı


Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde hastaların hizmetine sunulan son teknoloji “Bilgisayarlı Dermatoskopi” cihazı, deri kanserleri ve nevüslerde (ben) daha erken ve etkili tanı sağlıyor.

“Benlerde Oluşan Şüpheli Değişiklikleri Erken Dönemde Teşhis Edebiliyoruz’’

İzlenmesi gereken nevüslerin de takip edilebildiği Bilgisayarlı Dermatoskopi cihazı hakkında önemli bilgiler veren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emin Özlü, “Bilgisayarlı Dermatoskopi yöntemiyle kişinin tüm vücudunu bölgelere ayırıp her bölgenin çok sayıda fotoğrafını çekiyoruz. Daha sonra işaretlenmiş olan benlerin, makroskopik ve mikroskobik görüntülerini kaydediyoruz. Böylece hastanın sonraki kontrolünde elde edilecek görüntüyle benleri karşılaştırma şansı sağlıyoruz. Bu yöntemle hastaların vücudundaki benlerin haritasını çıkarıyoruz ve benlerde oluşan şüpheli değişiklikleri erken dönemde teşhis edebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bilgisayarlı Dermatoskopi yöntemiyle deri kanserlerine erken dönemde tanı konularak tedavisinin mümkün olduğunu dile getiren Doç. Dr. Emin Özlü, benlerdeki değişiklikleri, hastanın her gelişinde tekrar değerlendirdiklerinin ve bunun sonucunda da iyi huylu, tehlikesiz benlere uygulanacak gereksiz cerrahi işlemlerin önüne geçtiklerinin altını çizdi.

“Ben Takibinde ve Deri Kanserlerinin Tanısında Ulaşılan Son Noktadır”

Düzce Üniversitesi Hastanesi Dermatoloji Polikliniğine ben kontrolü şikayetiyle başvuran hastalarda muayene sonrası uygun bulunması halinde bu işlemin yapılabileceğini belirten Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi, “Son yıllarda deri kanseri sıklığı giderek artmaktadır ve bununla beraber deri kanserlerinin erken tanısına yönelik yeni tanı yöntemleri geliştirilmiştir. Bilgisayarlı Dermatoskopi cihazı ile vücut haritasının çıkarılması, ben takibinde ve deri kanserlerinin tanısında ulaşılan son noktadır. Biz bu cihaz ile erken dönemde deri kanseri tanısını koyabileceğiz ve daha etkili ben takibi yapabileceğiz.” dedi.

“Bölgenin En Modern Dermatoskopi Ünitesi”

Bölgede bu şekilde donanımlı bir cihazın bulunmasının çok önemli olduğunu ifade eden Doç. Dr. Emin Özlü açıklamasını “Ben şikayeti olan, benlerinin incelenmesini ve takip edilmesini isteyen hastalarımız, gönül rahatlığı ile ünitemize başvurabilirler.” şeklinde tamamladı.

Haber tarihi: 24/01/2019
Haber Okunma: 1283
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: 300 MİLYON TL'LİK HİZMET
Sonraki: BAŞKAN AY TDBB TOPLANTISINA KATILDI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com