BELEDİYENİN PİYASA ALACAKLARI BORÇLARINDAN FAZLA   MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURUMUN ALACAK RAPORUNU PAYLAŞTI BELEDİYE Hİ...           • ‘ALO 153’ İLE VATANDAŞLARIN ŞİKAYET VE TALEPLERİ ANINDA ÇÖZÜLÜYOR   BEYAZ MASA’YA 4 AYDA 31 BİN 979 ÇAĞRI GELDİ   Güçlü a...           • ‘ALO 153’ İLE VATANDAŞLARIN ŞİKAYET VE TALEPLERİ ANINDA ÇÖZÜLÜYOR   BEYAZ MASA’YA 4 AYDA 31 BİN 979 ÇAĞRI GELDİ   Güçlü a...           • Ankara’nın Anıtsal Ağaçlarıyla İlgili Fotoğraf Sergisi ve Konferans Gerçekleştirildi   Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma ...           • Özel Gereksinimli Bireyler İçin Uluslararası Proje   Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSG birimi tarafından geliştirile...           • İTFAİYEDEN HAYVAN KURTARMA OPERASYONU KANALA DÜŞEN TOSUN YARIM SAATTE KURTARILDI Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürl&uu...           • Düzce Üniversitesi’nde Milli Egemenlik ve Çocuk Paneli Gerçekleştirildi   Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemen...           • DÜZCE BELEDİYESİ ÇOCUKLARA UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATTI 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ GÜN BOYU SÜRDÜ YEŞİL VADİ’DE ÇOCUKLARA ÖZE...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 23 NİSAN MESAJI Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye Büyük Millet Meclisi&...           • 23 Nisan, Milletin İradesinin Sembolüdür Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, 23 Nisan Ulusal Egem...           
İstatistikler
Toplam: 1568085
Aktif: 31
Bugün: 186
Dün: 2058
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Düzce’nin Geleneksel Lezzeti Kabağın Tanıtım Çalışmaları Hızla Devam Ediyor


Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile yürütülen Düzce kabağını tanıtma faaliyetleri kapsamında 28-29-30 Aralık 2018 tarihlerinde Anıtpark Meydanında düzenlenecek olan “Düzce Kabağı Lezzet Şenliği” etkinlikleri öncesinde bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Düzce Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıya; Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen ve meclis üyesi kadınlar katıldı.

Toplantıda konuşan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, kabak üretiminde Düzce’nin ekim alanı açısından Türkiye’de 6., verimlilik açısından ise 1. sırada olduğunu vurgulayarak kabağın sadece ülkemize değil dünyaya da tanıtabilmek amacıyla “Düzce Kabağı Lezzet Şenliği” etkinliklerini gerçekleştireceklerini belirtti.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, yaptığı konuşmasında bu projede çiftçilerin kazanacağına işaret etti. Kabağı tüm dünyaya duyurmak için bu organizasyonları düzenlediklerini belirten Dursun Ay, projeyi sunan Kent Konseyi olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

Basın toplantısında konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise, kabağın da Ar-Ge’sinin olabileceğini ifade ederek kabaktan cips yapan Düzce Üniversitesi akademisyenlerinin olduğunu söyledi. Tarım ürünlerinde markalaşmanın önemine vurgu yapan Rektör Çakar, katkı sunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen ise başta Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı olmak üzere Düzceli ev kadınlarına bu fırsatı sunan kendilerine destek olanlara teşekkürlerini iletti.

Düzce kabağının tanıtma çalışmaları çerçevesinde Düzce Üniversitesi’nde de “Kabak Festivali” gerçekleştirildi. Düzce Üniversitesi Yemekhanesinde düzenlenen etkinlikte, Düzce’nin geleneksel lezzeti kabaktan yapılan kabak kompostosu, kabak böreği ve kabak tatlısı Düzce Üniversitesi öğrencilerine ve personellerine ikram edildi. Etkinlikte tadılan çeşitli tatlardaki kabak ürünleri, Düzce Üniversitesi mensuplarının büyük beğenisini kazandı.

Yapılan çalışmalar ile Düzce kabağının, önce ulusal alanda daha sonra da uluslararası platformlarda Düzce adıyla birlikte anılması hedefleniyor.

Haber tarihi: 26/12/2018
Haber Okunma: 896
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: KESKİN İSTİFA ETTİ
Sonraki: KARLA MÜCADELE EKİPLERİ HERYERDE




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com