Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1836576
Aktif: 100
Bugün: 1161
Dün: 4816
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Ümit Yılmaz ve MHP İl Teşkilatı TSO'sını ziyaret etti


Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İl Başkanı İlhami Caboğlu ve İl Teşkilatı üyeleri TSO'sını ziyaret etti.

Ziyarette Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri hazır bulundular.

Ziyarette konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce'nin öncelikli sorunlarından birinin nitelikli istihdam olduğunu, iş gücü potansiyelinin doğru değerlendirilmesi durumunda Düzce'nin gelişiminin hızlanacağını söyledi. Şahin, "Mesleki eğitimin ilimizde halen eski usullerle yapıldığını görüyoruz. Bu da iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verememesine neden oluyor. Geçtiğimiz yıllarda Meslek Yüksek Okulumuzun moda tasarımı bölümünü üstlenmiş olduğumuz bir proje ile yeniledik. Şimdi mezunları istihdam noktasında herhangi bir zorluk yaşamıyor. Bu yenileme konusunu diğer alanlara da yansıtmayı düşünüyoruz. Dünya Endüstri 4.0 düzeyine çıkarken biz halen 3.0 düzeylerinde işlem yapıyoruz. Bunu gerek siyasi desteklerle gerekse iş dünyasının atılımlarıyla düzeltmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Şahin, iş kültürü ve iş ahlakı konularının da ilimizde zayıf olduğunu belirterek, "Çalışanlar işyerlerini ikinci planda tutuyorlar. Bunun hem iş veren kısmında sorunları var hem de çalışan kısmında. Bu sorunları aşabilmemiz için katma değeri yüksek sanayi modellerini ilimize çekmemiz ve bu alanlarda istihdamı çoğaltmamız gerekiyor. Eski Sanayi Bakanımız Sayın Faruk Özlü'nün girişimleriyle Çilimli'de yeni bir OSB Modeli oluşturduk. Yine bölgemize Mega Endüstri Bölgesi kazandırılıyor. Bu imkanlardan en üst düzeyde faydalanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Tuncay Şahin'den sonra konuşan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz da özellikle mesleki eğitim noktasında ülke olarak sorunlar olduğunu bu konuda hem seçim öncesinde hem de seçimler sonrasında bazı tespitler yaptıklarını söyledi. Yılmaz, "Endüstri Meslek Liselerine önceki yıllarda sınavla öğrenci alınırdı ve bu öğrenciler istihdam noktasında sorun yaşamazlardı. Şimdilerde ise eskiyen teknoloji ve ekipmanlar nedeniyle mezun olan öğrencilerimiz maalesef ekonomik hayatta verimli olarak değerlendirilemiyor. Bizim ve özellikle sizlerin destekleriyle önce bu sorunları çözmemiz gerekiyor" dedi.

Yılmaz, Düzce'de özellikle katma değeri yüksek yatırımcıların çekilmesi konusunda üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Atılacak her adımda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bizler Düzceliyiz ve burada yaşıyoruz. İlimizin gelişmesi, kalkınması için yapacağımız her hamleyi vazife biliriz" ifadelerini kullandı.

Haber tarihi: 31/08/2018
Haber Okunma: 1042
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE’DE ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Sonraki: FINDIK 15 LİRAYI GEÇECEK




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com