Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1827621
Aktif: 85
Bugün: 155
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

OMBUDSMANLIK TOPLANTISI SONA ERDİ


 

Düzce Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, yerli ve yabancı çok sayıda kişinin katıldığı ombudsmanlık toplantısı sonra erdi. Düzce Valisi Vasip Şahin ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, toplantı hakkında değerlendirmelerde bulundular. Düzce Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, yerli ve yabancı çok sayıda kişinin katıldığı ombudsmanlık toplantısı sonra erdi. Düzce Valisi Vasip Şahin ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, toplantı hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Düzce'de düzenlenen ve 2 gün süren OLCK-MEWA Ombudsmanlık toplantısı yapılan sunumların ardından sonra erdi. Yerli ve yabancı birçok kişinin katıldığı toplantı bir taraftan Düzce'nin tanımı içinde oldukça etkili oldu.

Toplantı sonunda Düzce Valisi Vasip Şahin ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Düzce Valisi Vasip Şahin, toplantının Düzce için tecrübe niteliğinde olduğunu ifade ederek “Düzce için iyi bir tecrübe oldu. Uluslararası toplantılara ev sahipliği yapabileceğini gösterdi. Bundan dolayı belediye başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Bilindiği gibi Türkiye'de Ombudsmanlığın Anayasal temeli oluşturuldu. Onun üstüne bina edilmesi gereken bir kurum Türkiye için de tartışılıyor. Bunun Düzce'deki toplantıda görüşülmesi zannediyorum Türkiye'deki tartışmalara da katkı sağlayacaktır. Bu toplantıda değerli bilim adamları çok önemli noktalara temas ettiler. Her şeyiyle çok faydalı bir toplantı oldu. Türkiye'ye mutlaka önemli katkıları olacak. Çünkü Türkiye buna karar verdi. Ombudsmanlığı Anayasası'na koydu. Şimdi yasal ve tali mevzuatlar üzerinde çalışılıyor. Türkiye Düzce'deki toplantının örneklerinden de istifade edecektir. MEWA Ombudsmanlığı da henüz kuruluş aşamasında. Dünyadaki diğer örnekler Türkiye için daha etkin olacaktır” dedi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, Düzce Belediyesi olarak etkili bir hazırlık dönemi geçirerek toplantıya hazırlandıklarını ifade ederek ''Belediye olarak iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Toplantının organizasyonu açısından değerlendirecek olursak gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Çok verimli bir toplantı oldu. Önemli insanlar burada önemli sunumlar gerçekleştirdiler. Bu sunumları bir kitapçık haline getireceğiz ve bir arşiv oluşturmuş olacağız. Ombudsmanlık dünya ölçeğinde kısmen uygulanan bir konu. Türkiye'de de referandumla Anayasa'ya girdi. Ama henüz uygulama aşamasına gelmedi. Bu kadar önemli bir konunun Düzce'de tartışılıp burada bir kitap haline getirilip arşivlere girecek olması bizim için bir kıvanç. Bu tarihi bir olay. Tek üzüntümüz toplantı öncesinde yaşanan ve ülkeyi derin üzüntüye boğan terör saldırısı. Böyle haince girişimlerde bulunanların amaçlarına ulaşamayacaklarını biliyoruz. Türkiye güçlü bir ülke. Asla teröre boyun eğmeyecektir. Aynıca bu durum organizasyona katılımların azalmasına da sebep oldu. Tabi ki bu hiç önemli. Önemli olan böyle bir sıkıntının bir daha yaşanmaması. Bu şartlarda da toplantımızı sağlıklı şekilde gerçekleştirmiş olduk. Bu hain saldırı programın gündemine oturdu. Yabancı ülkelerden gelen konuklarımız da üzüntülerini belirttiler. Ben katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Haber tarihi: 21/10/2011
Haber Okunma: 1549
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: İLKİ MEKSİKA İKİNCİSİ FAS ŞİMDİDE DÜZCE’DE




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com