Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1836215
Aktif: 108
Bugün: 564
Dün: 4816
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

DÜZCE NEREYE GİDİYOR?


Düzce’ye bağlı  Gümüşova  İlçesi sınırlarında, yeraltı kaynak suyu kullanılarak, odun, odun artığı talaş ve katı atık çöp maddesi yakılarak elde edilecek olan elektrik üretimi için Biyoenerji diye tanımlanan santralin kurulması ile ilgili başlatılan çalışmanın hızla sürdüğü öğrenildi.

BİLDİK İSİMLER Mİ?

Adaköy- Kahveleryanı köyleri mevkiinde inşaatına başlanan santralin, daha önce Yığılca ilçesinde çimento fabrikası kurmak isteyen bir işadamının oğlu ve ortaklarına ait olduğu öne sürüldü. Bölge halkının rahatsızlık duyduğu öğrenilen ve inşaatının da hızla sürdüğü görülen santralin, fındıklık ve tarımsal alanlar içinde ise olması dikkat çekiyor. 4 TANE 300 METRELİK SONDAJ. Soğutma ve buhar elde edilmesi amacıyla kullanılacak olan yer altı suyu için dört adet 300 metre derinliğinden sondaj kuyusu açıldığı iddia edilen santralın yapılmasından yöre halkının rahatsızlık duydukları ifade edildi. Başta hava kirliliği ve yeraltı sularının kurumasından endişe duydukları ifade edilen vatandaşlar, ‘Hızla süren İnşaatın tabelası bile yok. Buraya Ç.E.D raporu da verilmiş. Bu konuda  Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,ve Düzce Milletvekillerimizin dikkatini çekmek istiyoruz. Çevre ve Ziraat Mühendislerini konu hakkında bilgilendirme ve açıklama yapmaya davet ediyoruz’ ifadesini kullandılar.

 İSKİ BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYOR?

‘Düzce ve Büyük Melen İstanbul’un Uzak Su Havzasıyken İSKİ buna nasıl müsaade ediyor? Bizlere fındık bahçemize gübre atmamıza bile müsaade etmeyen, inşaat yapmamıza veya ilave binalar çıkmamıza bile engel olan İSKİ,akarsu kenarında böyle bir santrali görmezden mi geliyor?’ diyen vatandaşlar, yetkililerinden açıklama bekliyor.

SAKINCALI DURUM.

Diğer yandan konu hakkında bilgi aldığımız bazı akademisyenler, tonlarca odun ve odun malzemesi, katı çöp atığı yakılarak elektrik üretilmesi için kurulacağı öne sürülen santralin şehirlerden ve tarımsal alanlardan uzak yerlerde yapılması gerektiğini, Düzce’nin çukur, hava akımının zayıf olduğu bir yapıda bulunduğunu ve zaten hava kirliğinin yoğun haldeyken böyle bir santralin çok sakıncalı gördüklerini bildirdiler. Akademisyenler ‘Tonlarca odun yakılması söz konusu olan bu santral için nereden bu kadar ağaç bulacaklar? Bulamayınca çöp atığı yakılması gündeme gelecek. Yer altından su çekilecek. Çevredeki başta fındık ağaçları olmak üzere bütün tarımsal alanlar zarar görecek.’ İSKİ nasıl bir rapor vermiş? CED raporu verilmişse nasıl verilmiş? Görmek lazım’ şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

Haber tarihi: 04/07/2018
Haber Okunma: 1247
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: MİNİK GÜREŞÇİLERE BAŞARILAR DİLEDİ
Sonraki: BAŞKAN AY TESİSLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com