Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1827628
Aktif: 96
Bugün: 169
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

EVSAHİBİ BAYRAM ACILIŞ KONUŞMASINI YAPTI


Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı toplantısına ev sahipliği yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, toplantının açılış konuşmasında, Irk, dil ve din farkı gözetmeksizin yerel yönetimlerin, dolayısıyla toplumların dünya ölçeğinde işbirliğini ve kalkınmasını amaçlayan bu toplantıya katılanlara teşekkür ederek söze başladı. Bayram öncelikle dün yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi ve Hepimiz biliyoruz ki; hiçbir ülke teröre boyun eğmemiştir, Türkiye güçlü bir ülkedir ve terör asla amacına ulaşamayacaktır. Dedi.

Bayram konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Türkiye’nin en genç ili, doğa zengini, turizm cenneti Düzcemiz’de sizleri konuk ettiğimiz için çok mutluyuz. Bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum.Üyesi bulunduğumuz UCLG, DEMOKRATİK YEREL YÖNETİMİN dünya ölçeğinde BİRLEŞİK SESİ’dir. Tüzüğünde belirtilen amaçlar ve görevleri içinde DEMOKRASİ ve YEREL ÖZERKLİK çatısı altında YEREL YÖNETİM standardını belirlemek de vardır. 2010 yılında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Yönetim Kurulu tarafından Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Ombudsmanı olarak seçilmemle birlikte uluslar arası düzeyde ombudsmanlık kurumunun gelişmesi konusunda önemli bir adım daha atılmış oldu. Düzce kentinin ev sahipliği yaptığı bu toplantının Özelde UCLG-MEWA Ombudsmanlığı’nın altyapısının tamamlanması sürecine genelde ise yerel yönetim ombudsmanlığının gelişmesine birçok yönden destek olacağını söyleyebiliriz.

Topbaş katılamadı

Toplantıya katılması beklenen ancak dün yaşanan terör saldırısı nedeniyle katılamayan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş’ın yerine toplantıya katılan Ahmet Selami yaptığı konuşmada, „ dün verdiğimiz şehitlerden sonra baş sağlığı diliyorum. Ben bunun son olmasını diliyorum. Belediyeler halka bitişik olan önetimlerdir bu nedenle dhaa açık daha şeffaf olan hizmetleri yapmalıyız. Kamu sektörünün güvenirliliğini temin etmen bizinm en öneli görevimiz. Birleşmiş kentler ve yerel yönetimler 160 aşkın büyük küçük ulkeyi temsil etmenktedir. Yere yönetimlerin sorunları benzerlik taşıyor. Istihdam çevre ulaşım yenilik anlayışındalar. Aynı ruh halini yaşıyoruz. Grekli kaynaklardan yoksun oduğumuz sürece sorumluluğu üstlemek zorundaız. 2025 itibari ile çinde 5 mega kent olacağı söyleniyor.şeklinde konuştu.

Kamu denetçiliği açısından önemli toplantı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilimdalı Üyesi Aydın Güner toplantının başında yaptığı konuşmada, bazı katılımcıların bu toplatıların eksik olduğunu düşündüklerini söyleyerek, Katılanlar tüm yerel yönetimlerin yöneticileridir. Konunun uluslar aası boyutu katılımcılara büyük onur vermektedir. Bazı ülkelerin ombudsmanlık görevlerini yapan insanlar bulunmaktadır. Kamu denetçiliği müessesi açısından önemli bir toplantıdır dedi.

 

Haber tarihi: 20/10/2011
Haber Okunma: 1476
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: DÜZCE TEK YÜREK OLUCAK




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com