Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1835994
Aktif: 89
Bugün: 120
Dün: 4816
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

“Sınai Mülkiyet Hakları Farkındalık Semineri” Düzenlendi


Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Platformu tarafından Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark ve Düzce Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle düzenlenen “Sınai Mülkiyet Hakları Farkındalık Semineri”nde, EKP Yönetim Kurulu Başkanı, Avrupa Patent Vekili ile Marka ve Patent Vekili Erdem Kaya, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve KÜSİ Düzce İl Temsilcisi Prof. Dr. İlyas Uygur, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Düzce Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şule Ciritçioğlu, Düzce Üniversitesi personeli ve bazı firma temsilcileri katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce TTO Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Yönetimi ve Lisanslama Birimi Koordinatörü Dr. Aslı Astarcı, seminerin içeriği hakkında bilgiler paylaşarak sözü davetli konuşmacı Erdem Kaya’ya bıraktı.

“Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” başlıklı sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Erdem Kaya, geçmiş dönemde alın teriyle yapılan çalışmalarla bu güne gelindiğini belirterek, bulunduğumuz konumdan ileriye geçmek için artık alın terinin ve emeğin yeterli olmadığını ifade etti. Bulunduğumuz seviyeden daha ileriye gitmek için emeğe ve alın terine, akıl terinin de katılması gerektiğini vurgulayan Marka ve Patent Vekili Kaya, yapılan işlerin kayıt altına alınmadığı için, ülkemizin emeklerinin ve başarılarının karşılığını tam olarak alamadığını dile getirdi.

Şehirlerimize ait yöresel ürünlerin de patentinin alınması gerektiğinin altını çizen Erdem Kaya, alınan bu patentlerin ekonomik olarak şehirlerimize önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.

Markalaşmanın önemine de değinen misafir konuşmacı, ülkemizin markalaşma alanında önemli çalışmaları olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl marka başvurusunda 103 bin başvuruyla ülkemizin, Avrupa ülkeleri arasında 1. sırada yer aldığına dikkat çekti.

İşletme kuracaklara bazı tavsiyelerde bulunan Erdem Kaya, “İşletme adınız, sizi marka taklitlerine karşı korumaz. O yüzden kullandığınız isimleri marka olarak tescil ettirin. Başvuru öncesi mutlaka yetkin bir patent firmasına ön araştırma yaptırın ve tescil edilebilirlik raporu alın. Sektörünüzde başkası adına tescilli markaları asla kullanmayın. İleride kullanabileceğiniz sınıfları da başvuruya dahil edin. İhracat yapıyorsanız mutlaka pazarınız olan ülkelerde de markanızı tescil ettirin.” diyerek katılımcıları uyardı.

Yaklaşık 3 saat süren “Sınai Mülkiyet Hakları Farkındalık Semineri”nde yaptığı başarılı çalışmalar ve sunumu için Marka ve Patent Vekili Erdem Kaya’ya Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber tarihi: 15/06/2018
Haber Okunma: 997
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: ÜVEZBELİ KIRAN MAHALLE SAKİNLERİ ÖZEL İDAREDEN MEDET BEKLİYOR
Sonraki: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNE YOĞUN KATILIM




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com