Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1835976
Aktif: 57
Bugün: 66
Dün: 4816
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyeleri Akçakocalı Fındık Üreticileriyle Bir Araya Geldi


Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz ve Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Yıldırım, Akçakoca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Fındık Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Yöntemleri” konulu konferansta bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Konferansa; Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri, Akçakoca Tarım İlçe Müdürü Cemil Uzun, Akçakoca Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Şahin Başaran, köy muhtarları ve fındık üreticileri katılım gösterdi.

Fındıkta sorun olan hastalık ve zararlılar ile mücadele olanaklarının tartışıldığı konferansta; Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz "Fındıkta Amerikan Beyaz Kelebeği ve Fındık Filiz Güvesi Zararlıları ile Mücadelesi" adlı sunum gerçekleştirirken, Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Yıldırım ise; "Fındıkta Külleme ve Mücadelesi" başlıklı çalışmasını katılımcılarla paylaştı.

Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, Amerikan Beyaz Kelebeğinin çıkış zamanını belirlemek için kurdukları ışık tuzaklarında kelebek çıkışlarının başladığını belirterek, tüm fındık üreticilerinin bu uyarıyı dikkate almalarını, zararlı ile mücadele zamanının yaklaştığı bu kritik günlerde sürekli fındık bahçelerini kontrol etmeleri gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. İsmet Yıldırım ise; hastalığın yayılmasını önlemek ve zararı en aza indirmek için kültürel önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Yıldırım, daha önceki yıllarda hastalık görülmüş ise, belirtiler görülmeden önce ve yapraklar normal büyüklüğünü aldıktan sonra; hastalık bahçede ilk kez çıkıyorsa, belirtiler görülür görülmez mücadelenin yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı.

Gerçekleştirilen sunumların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Katılımcılardan gelen sorular ve karşılaştıkları sorunlara karşı uygulanması gereken çözüm önerileri değerlendirildi.

Konferansın değerlendirme ve kapanış bölümünde, İlçe Tarım Müdürü Cemil Uzun, konferansa sunumlarıyla destek veren Düzce Üniversitesi öğretim üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Haber tarihi: 06/06/2018
Haber Okunma: 913
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: HAYRULLAH ALTAY 10. SANAT YILI SERGİSİNİ AÇTI
Sonraki: Düzce Üniversitesi İşbirliği Protokolü ile Düzceli Arıcıları Bilinçli Üretime Yönlendiriyor




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com