Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1834449
Aktif: 91
Bugün: 2163
Dün: 3744
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

KELEŞ MEYDAN OKUDU!


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, malum medyada yer alan AVM arkasındaki arsa ile ilgili basın toplantısında belgelerle cevap verdi. Düzce  Belediyesinin anlı aktır açıktır diyen Keleş, “ Görev yaptığım süre içerisinde bir çok söylenti ortaya atıldı. Bugüne kadar hiçbir mahkemenin hakkımda olumsuz bir kararı olmamıştır” dedi.

HABER:NEVZAT KELEŞ

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "AVM arkasına yeşil alan yapacağız, içinde de Kent Müzesi olacak" dediği bölgeyle ilgili kimi yerel medya çıkan haberlere sert çıkarak meydan okudu. Düzce Belediyesinin hiç kimseye gayri meşru kazanç sağladığı iddiası doğru değildir diyen Başkan Keleş, “ hiç kimse böyle küçük şeylerden yalan yanlış dedikodularla siyasi rant peşine düşmesin “ dedi.

Keleş, yaptığı açıklamada, Krempark AVM arkasındaki imar düzenlemelerinin 2001 yılından gelen ve yargıya intikal eden bir konu olduğunu anlattı. Mahkemenin geçmişte yapılan imar düzenlemelerini iptal ettiğine dikkat çeken Keleş, “O alanda şahıslara ait arsalarla ilgili imar düzenlemesini mahkeme kararı gereği yapmak zorundaydık ve yaptık. Eğer imar düzenlemesi yapmasaydık, hukuka aykırı davranmış olurduk” dedi.

Kimse boşuna heveslenmesin

Keleş, Özel İdare ve Maliye arsalarının, önceki Vali döneminde yeşil alana dönüştürülmesi ve buraya Kent Müze Parkı yapılması konusunda karar alındığını hatırlatarak, “Devlette devamlılık esastır. Biz kamu arsalarını ticari alandan, yani ranttan çıkartıp, halkın kullanımı için yeşil alana dönüştürüyoruz. Böyle bir uygulama takdir edileceği yerde yapılan itirazları anlamakta güçlük çekiyorum. Düzce’nin betonlaştığı iddia edilirken, belediye olarak yeşil alan varlığının artırılmasında nasıl bir sakınca olabilir ki.Keleş, belediye meclisi ve encümeni tarafından yapılan tüm işlemlerin hukuka uygun olduğunu vurguladı, “Öküz altında buzağı arayanlar var. Kimse boşuna heveslenmesin” dedi.

Bunlar çamur at izi kalsın konularıdır

Özellikle CHP’li bir milletvekilinin dillendirdiği,  yine kamuoyunda sıkça kulağımıza gelen il özel idaresinin de tartışmaların odağında olduğu Krempark AVM’nin arkasındaki yer ile alakalı kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum diyen Başkan Keleş basın toplantısında şunları söyledi; “birilerine rant sağlamışız gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Düzce belediyesinin herhangi birisine rant sağladığı yada gayri meşru kazanç sağladığı iddiası varsa mahkeme yolu açık gider dava açar.  Görev yaptığım süre içerisinde Bir çok söylenti ortaya atılmıştır. Hiçbir mahkemenin de hiçbir kovuşturması kararı olmamıştır. Herhangi bir mahkeme kararı da ortaya çıkmamıştır. Bunlar çamur at izikalsın konularıdır.

Düzce  Belediyenin anlı aktır açıktır

Düzce  Belediyenin anlı aktır, açıktır. Belediye meclisinin almış olduğu bu kararlar genellikle oy çokluğu ile değil oy birliği ile alınan kararlardır. MHP’li meclis üyelerimizde bu karar evet demiş. Bir üye çekimser karar almıştır. Bu uygulama ile ilgili olarak kısaca size anlatmak istiyorum.

Bu parseller için 2001 yılında revizyon planı kararı  alınıyor. Vatandaşlara ait sıra halinde parseller vardı o alanda.  Depremden sonra burada bir sıra oluştu. Burada 19 ve 4 numaralı parseller belediyeye ait parsellerdi. 3 numaralı parselde daha önce belediyeye ait milli eğitime ya da kültür bakanlığına üzerinde kütüphane yapışmış daha sonra kütüphane yıkıldığında belediye meclisi şer koymuş demiş ki,  kütüphane yapılması dahilinde sizde kalabilir. 6 numaralı parselde il özel idaresine ait bir parseldir. Ancak eski belediye meclisi burası ile ilgili yeni bir düzenleme yapmış. Vatandaşa ait sıra halindeki yerler şu andaki noktaya taşınmış durumda.

Nimetoğlu buraya  AVM ya da Otel yapmak istedi

2001 revizyon imar planı parseller belli bir yere taşınmış. Yani uygulama bu şekilde iken imarda değiştirilmiş. Tapulandırma bu şekilde olduğu için bir sonrakinde biz tapulandırmayı 5’e bölerek yapmışız. 2007 yılında ortaya çıkan parselasyon planında İl özel idaresinin alanını tek parsel haline getirmişiz. Belediye ile ortak hisse demişiz. Çünkü o günlerde İbrahim Halil Nimetoğlu isimli bir valimiz vardı. Bu arazinin imara açılarak üzerine de güzel bir AVM yada otel yapılması ile ilgili bir teklif sunmuştu. Hatta proje sunulmuştu. O projeyi hatırlarsınız il özel idaresi ile belediyenin arsası birleşti ve bir proje çalışıldı. Vatandaş parsellerini de köşeye taşıdık. Kütüphane alanıda diğer köşe olarak görülüyor. Fakat vatandaşlar burada gördüğünüz uygulamaya o gün itiraz ettiler. Mahkemeye müracaat ettiler.

13 yıl geçmesine rağmen bir çalışma yapılmamış

 İl Özel idaresine o gün yapılan talep karşılığında olumlu karşılamışız ve burayı imara açmışız. Belediye meclisi imara açmadan önce burası ilköğretim alanı yani imara açık bir saha değil. Biz imara açmışız. İl Özel idaresi bizden buranın imarını açmamızı istemiş. Ne yapacakmış Otel yapacakmış. Kaç yıl önce 13 yıl önce. 13 yıl önce il özel idaresi Düzce belediye meclisinde ricada bulunmuş. Otel yapacağım demiş 13 yıl geçmesine rağmen bir çalışma yapılmamış.

Belediye ait alan borç karşılığı bir vatandaşa teklif edilmiş

Sonra Düzce Belediyesi demiş ki böyle bir uygulama yapmıyorsunuz ben kendi parselimi ayırıyorum demiş ve parselini ayırmış. İl özel idaresinin parselinden kendi parselini ayırmış. Mahkeme de bir yanın dan da devam ediyor. İl Özel idaresinden kendi yerimizi ayırmışız kendi alanımıza geçmiş. Mehmet Keleş gitmiş ve başka bir belediye başkanı gelmiş. Başka bir başkan geldikten sonra. Buradaki belediyenin yeri borç karşılığında bir vatandaşa teklif edilmiş. Vatandaş burayı almaya razı olmuş. Sonra hesapta anlaşamamışlar sonra vatandaş belediyeyi icraya vermiş. 2 milyonluk araziyi o gün icradan 1 milyon civarında ki bir miktar ile belediyenin elinden almış. Yer Belediyenin elinden çıkmış.

Mahkeme kararına uymak zorundayız

Vatandaşların itirazını makul bulan mahkeme yürütmeyi durdurdu. Sakarya Birinci İdare Mahkemesi diyor ki; vatandaşın sahip olduğu eski parsellerinin yeri korunmayarak 11 adanın tam tersi istikametinde yerin 30 numaralı parsele taşınması gibi alan ve açıklanan nedenler ile 18inci madde uygulamasını iptal ediyorum.  Revizyon planını iptal ediyorum.  Vatandaşın parselinin eski yerine taşı demiş. Sonuç olarak biz de  mahkeme kararına uyarak eski yerinde taşımışız.

Amacımız burayı yeşil alan yapmaktı

Ama bizim aslında bu parseldeki yeri buraya taşımamızda 2 konu var. Birincisi mahkeme kararını uygulamak zorundayız. Ama bizim asıl yapmak istediğimiz konu şu. Buradaki Düzce Belediyesinden kalan kütüphane yerini milli Emlak’tan geri almak.  İl özel idaresine ait arsayı da eski durumu olan yerini yeşil alana dönüştürmek burada hemen karşısında yapmış olduğumu Düzce Lisesi parkı ile birleştirip daha büyük bir park yapma kararını aldık.

Bu alan Kent Müzesi yapmaya karar verdik

Bu karar nereden vardık. Düzce Belediyesi olarak mı karar verdik hayır. Ali Fidan ile birlikte bu konuda karar almıştık. İstanbul’da ÇEKÜLvakfı ile bir  toplantı yaptık. Orada bir karar alındı. Buraya bir iş merkezi yada AVM yapmak yerine Düzce şehrinin ihtiyacı olan bir kent müzesi yapma kararı aldık. Bizde burayı il özel idaresinden talep ettik o gün. İmar kararlarını geri istiyoruz dedik.

Düzce’de bir balık hafıza yaşıyoruz

Bugüne kadar hiçbir şey yapmamışsınız dedik. İl Özel idaresindeki üyelerle de görüştük. Onlarda aslında olumlu karşıladılar. Türkiye cumhuriyeti devletinde özellikle Düzce’de bir balık hafıza yaşıyoruz. Bir vali gidiyor başka bir vali geliyor. Eski valinin yaptıkları yok sayılıyor. Bir belediye başkanı gidiyor yerine yeni bir belediye başkanı geliyor. Eski başkanın yaptıkları yok sayılıyor. Bir il başkanı geliyor başka bir il başkanının yaptıkları yok sayıyor. Böyle bir anlayış böyle bir düzen olmaz.

Bundan kimse siyasi rant çıkartmaya çalışmasın

Hiç kimse böyle küçük şeylerden yalan yanlış dedikodularla hiçbir şekilde bir siyasi rant peşine düşmesin. Kendi işini yönetmekle uğraşmakla sıkılanlar devlet yönetmeye uğraşmasınlar. Israrla söylüyorum. Bundan kimse siyasi rant çıkartmaya çalışmasın. Burada Düzce Belediyesinin kimseye rant çıkartma durumu yoktur. İşte çok açık mahkeme kararı var. Vatandaşın yeri ile alakalı bir rant durumu varsa burada mahkeme kararını uygulamışız. İl Özel idaresinin yeri ile ilgili bir rant varsa ben anlamıyorum bir imara açık bir alanın imarını elinden alıp kent müzesine dönüştürmekle halkın hizmetlerine tahsis etmekle yada imara açık bir yeri yeşil alana dönüştürmekle nasıl bir rant olabilir.

Meclis kakarı bağlayıcıdır

Herşey gayet açık. Düzce belediye meclis kararıdır. Başkan Mehmet Keleş tarafından karar alınmaz. Düzce Belediyesinde 3 tane güç erKi vardır. Daha doğrusu güç merkezi vardır. Bunlardan bir tanesi Düzce Belediye Meclisidir. Bütün imarlar ile alakalı kararları Belediye meclisi alır. Belediye başkanı icra makamıdır. Bir üçüncü güçte Düzce Belediye encümenidir.  Oda Düzce Belediyesinin satın almalar dahil bütün işlemlerini yapar. Ne Düzce Belediye Meclisi adına başkan karar verir. Nede Düzce Belediye Başkanı adına meclis karar verebilir. Ne de encümen bu iki erge sormadan bir iş yapabilir. Kendisine kanunen yetki verilmiş kişiler iş yaparlar.

Bu işler sokakta konuşulmaz

Düzce Belediyesi olarak bu araziye bir park yapmaya ve bu arazinin ortasına da bir kent müzesi yapmaya karar verdik. Bir değeri vardı deniliyorsa oturulur değerleri konuşulur. Bizim yerimiz ile ilgili olarak bir imar sorunu vardı deniliyorsa bizde gider imar sorununu oturur konuşuruz. Böyle sokakta konuşulmaz. Kapı arkalarında konuşulmaz. Mertçe çıkılır konuşulur. Kaçmıyoruz göçmüyoruz. Bütün kararlarımızda kamuoyuna açıktır.

Şahsım ve belediye yıpratılmaya çalışılıyor

Bu konuştuğumuz konuları benimle yada Düzce belediye meclisinden birkaç arkadaşımız ile bu konuyu konuşmuş olsalardı ortada ki bu konuyu görmüş olurlardı. İtirazları varsa da bu konulara itiraz ederlerdi. Ama bu konular farklı mecralara taşınmak süratiyle farklı spekülasyonlara taşınmak suretiyle Düzce Belediyesi yıpratılmaya çalışılmaktadır. Başta şahsım olmak üzere onun ötesinde de bize verilen zarar Düzce şehrine verilen zarardır. Buda hepimizi ilgilendirir “ dedi. 

 

Haber tarihi: 05/12/2016
Haber Okunma: 1298
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: KONURALPLİ AŞÇILAR OSMANLI MUTFAĞI AÇTI
Sonraki: DÜZCE BÜYÜK ŞEHİR OLUYOR




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com