Anne Sütünün Önemini Vurgulayarak Emzirme Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenleri Anlattı   Düzce ÜniversitesiTıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Tıp Fak&uu...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI “ANNELİK KARŞILIKSIZ SEVGİ VE ŞEFKATİN TEK KELİMELİK TANIMIDIR” Düzce Belediye B...           • Düzce AKParti İl kadın kollarından kınama!!! Kıymetli basın mensupları, sevgili yol arkadaşlarımız basın açıklamamıza hoş geldiniz. Paz...           • ÖĞRETMENLER BİR GÜN İŞ BIRAKTI Düzce’de bir çok öğretmenler, lise müdürü İbrahim Oktugan'ın...           • Düzce Basınından Düzce’ye Gelsene Kampanyasına Anlamlı Destek   Düzce’de görev yapan basın mensupları, geçtiğimiz günlerde D&u...           • Düzce TSO’dan Hayırlı Olsun Ziyaretleri Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Meclis Başkanı Tanju...           • İŞYERLERİNE YÖNELİK RUHSAT DENETİMLERİ YOĞUNLAŞTIRILDI   BİR AYDA 288 İŞYERİ DENETLENDİ   Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlü...           • “100. Yılda Öğretmen Olmak”   Düzce ÜniversitesiOkul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafın...           • MİNARELERİN ALT KISIM DÖŞEMELERİ BAŞLADI CEDİDİYE CAMİİ MEYDANLA BÜTÜNLEŞİYOR MİNARELER MİMARİ TARZI İLE GÖZ KAMAŞTIRACAK D...           • 2023 YILINDA 16 MİLYON İCRA-İFLAS KARARI ALINDI Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan adli istatistik verilerine göre Türkiye&rsq...           
İstatistikler
Toplam: 1584355
Aktif: 8
Bugün: 638
Dün: 909
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

TERZİLİK MESLEĞİ ÖLÜYORMU?


TERZİLİK MESLEĞİ

Eskinin gözde meslekleri, şimdilerde kendilerini icra edecek 'ustalarını' arıyor. Hazır giyim kültürünün yaygınlaşması ile hitap kitlesi daralan terzilik mesleği de bunlardan birisi. Terzi sayısında yaşanan düşüş ise, yeni neslin bu mesleğe ilgi göstermediğini ortaya koyuyor.

Buna rağmen bu zanaatı sürdüren ustalar da var.Cumayeri Terzilerinden ismini vermek istemeyen bir terzi, mesleğinden çok memnun olduğunu belirtererek, biran bile pişmanlık duymadığını söylüyor.

Terzi olan şahıs, terziliği vefakar bir meslek olarak nitelendiriyor. „Ufak esnaf gibi gözükse de, herzaman karlı bir iş.Cumayeri halkı elemeği mesleklerin değerini biliyor. Ticarette işlerin bazen iyi, bazense çok kötü gittiğini, ancak terziliğin herzaman aynı karı bıraktığını ifade etti. Bu nedenle risk taşımayan bir meslek olarak nitelendirdiği terziliğe, genç kuşağon ilgisizliğini ise, popüler olmayışına bağlıyor:

Terziliğin ne gibi getirisi var? Bir genç neden tercih etmeli bu mesleği?

Terziliğin bir düzeni var. Dükkanını kendin açar, kendin kapatırsın. İhtiyaç dahilinde hiç işe bile gelmeyebilirsin. Herşeyden evvel, emir altında çalışmıyorsun. Nice gençlerimizi görüyorum, başkalarının altında çalışıyor ve hakettikleri maşı alamıyorlar. Halbuki küçüklükten bu zanaati öğrense, elinde bir zanaat olsa fena mı olur? Şimdilerde revaçta olan meslekler var. Terzilik ufak esnaf gibi görülüyor. Halbuki bir toplumda doktor kadar yer etmiş, köklü bir meslektir.

Hazır giyim tekstil sektöründe çok ilerledi. Neden terzilere ihtiyaç duyulsun ki?

Her ne kadar hazır giyim çok rağbet görse de, insanların terziye ihtiyacı ortadan kalkmış değil. Eskiden terziler çok elbise dikerdi, şimdilerde bu sayı azaldı. Yine de özel sipariş takım elbiseler yapıyoruz. Hazır alınmış da olsa elbiselerin onarımı – bakımı için terziye ihtiyaç var. Daraltmak veya genişletmek gerekiyor, uzun geliyor kimisinde. Fermuar arıza yapıyor. Bunun gibi bir çok hususta terzilik devreye giriyor. İnsanlar para verip aldıklari elbiseyi, fermuarı bozuldu diye atamıyor haliyle. Tamir için bize geliyor. Ufak tefek işler gibi gözükse de elhamdülillah kazancımızı çıkartıyoruz. Tatmin edici geliri var.

 

Haber tarihi: 28/10/2010
Haber Okunma: 4052
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: GÖZLERİMİ TÜRKİYEDE AÇDIM




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com