Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1826939
Aktif: 64
Bugün: 5202
Dün: 5339
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

DAĞ ÇİLEĞİ KÜLTÜRE ALINDI


DAĞ ÇİLEĞİ KÜLTÜRE ALINDI

 

  Cumayeri İlçesi Ordulu Karadere Köyünde Cumayeri İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 2009 yılında  500 m2 lik   2 adet kapama dağ çileği bahçesi malçlamalı ve  damlama sulama sistemi sahip bir şekilde kurulmuştur.Aynı özelliklere sahip bahçe 2009 yılında  Kızılüzüm köyünde 500 m2 lik    4 adet kapama dağ çileği bahçesi Cumayeri İlçe Tarım tarafından projeli olarak kurulmuştur.
Ordulu Karadere Köyünde  malçlama ve damlama sulama düzeneğine sahip Hüseyin Sarı'nın kapama dağ çileği bahçesinde 05.07.2011 tarihli  saat 14:00 tarla günü etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Düzce İl Tarım Müdürlüğü Proje İstatistik Şube Müdürümüz Recep YAVUZ,Cumayeri İlçe Tarım Müdürümüz Ömer Faruk KARAŞÖR, Veteriner Odası Başkanı Şerif Ali KARANFİL,Cumayeri Kaymakanlığı Mal Müdürlüğü çalışan Mücahit KARAMERT,Karadere Köyü Muhtarı Ahmet KURU  ve İl-İlçe Tarım Müdürlüğümüzün Teknik Personeli ve çok sayıda çiftçi katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
 
      Etkinlikte katılımcılara Dağ Çileği bahçesi hakkında bilgi veren İlçe Müdürümüz Ömer Faruk KARAŞÖR  ve köyün Tarım Danışmanı ve Ziraat Mühendisi Aziz TÖRÜN etkinlikte dağ çileği hakkında kısa bilgi konuşması yaptı.Konuşmada:

 

     ‘’500 m2 olan DAĞ ÇİLEĞİ BAHÇESİ 25.09.2011 tarihinde Müdürlüğümüz teknik elemanı İdris KARARKAŞ tarafından projelendirilmiştir.1471 TL ye mal olan bahçenin tesisinde fındık bahçelerinin altında doğal olarak kendiliğinden yetişen dağ çileği fidelerinden toplanan 3000 adet fide ile kurulmuştur. Dağ çileğini diğer aşılı çilek gibi malç naylonlu damlama sistemi kullanarak tesis ettik.Bu sayede dağ çileği için en önemli sorun olan yabancı otu kontrol altına alarak,meyve kalitesinin ve miktarının arttığını gördük.İri meyve taneleri pazara daha çok hitap ettiğini gözlemledik..Bahçenin ilk verim yılında 40 kg ürün alındığını ve ikinci yılında şu ana kadar 90kg hasat edildiğini, hasat sonuna kadar ise 120kg hasat beklendiğini’’ ifade etti.

Haber tarihi: 15/07/2011
Haber Okunma: 3197
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: TARIM MAKİNELERİ TESLİM EDİLDİ




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com