Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1832697
Aktif: 75
Bugün: 2623
Dün: 6236
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

112 İle Koordineli Çalıştık..


Geçtiğimiz ay yaşanan ağır kış koşullarındaki çalışmalarından ötürü Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil ve Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Feyzullah Akyol ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan'a teşekkür plaketi verdi. Oda başkanlarına teşekkür eden Tozan gelecek sene araç kapasitesini 2 katına çıkararak daha verimli çalışacaklarını söyledi.

Düzce'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışında köy yollarını kısa sürede açan Düzce İl Özel İdaresine, Veteriner Hekimlerden teşekkür geldi. Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil ve Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Feyzullah Akyol ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter Muharrem Tozan'ı ziyaret ederek plaket verdi.

 Kış mevsiminde hayvan hastalıklarına kısa sürede müdahale edilmesi gerektiğini, bu yıl köy yollarının kısa sürede açılması nedeniyle zorluk çekmediklerini ifade eden Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil; "Genel sekreterimizi 2015'in sonu itibari ile gelen ağır kar şartlarında başarılı çalışmalarından, biz Veteriner hekimlerin işlerini kolaylaştırmalarından dolayı kendilerine teşekkür için ziyarette bulunmak istedik. Hayvan sahipleri adına da Damızlık Birliği Başkanı da bizimle birlikte geldi. Biz Yönetim Kurulu olarak serbest hekimlerimiz ile birlikte gelerek teşekkürü tüm veteriner hekimler adına yapalım dedik. Önümüzdeki günlerde de tekrar ağır şart oluşsun istemiyoruz ancak ağır şartlar bize ağır gelmediğini gördük. Kış koşullarında yaşanan hayvan hastalıkları hayati önem taşıyor. Doğumlar, eş atamama gibi rahatsızlıklara anında müdahale edilmesi gerekiyor. 1-2 saat içinde müdahale edilmezse ölümler yaşanabiliyor. Bu mevsimde bu mesleğin sekteye uğramaması gerekiyor. Ötelenmeyecek hastalıklardır. Sayın Valimize ve İl Özel İdare Genel Sekreteri ile çalışanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Ağır kış şartlarında mücadele verdik

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İl Özel İdare Genel Sekreteri Muharrem Tozan, oda başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Dar imkanlarla çalıştıklarını ve 24 saat mesai ile hizmet ettiklerini belirten Tozan; "Ağır kış şartlarında mücadele vermek oldukça zor. Biz dar imkanlarla en yüksek verimi elde etmek adına çaba sarfettik. Öncelikle Sayın Oda Başkanımızın bize takdim ettiği plaketi öncelikle kurumumuz adına bu kar mücadelesinde mesai mefrumu gözetmeksizin 56 kişilik personelimiz adına alıyorum. İltifat marifete tabidir. Biz sıcak odalardan talimat veriyoruz ama kar kış demeden herkes kar yağışını sıcak odalarında seyrederken ekiplerimiz 24 saat süre ile çalıştılar. İnşallah bu yıl güçlendireceğimiz araç parkımız ile seneye daha iyi hizmet vereceğiz. Şu anda 33 araç ile hizmet verirken, bir sonraki sene 34 yeni araç daha ekleyip ekipmanımızı 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Değerli meslektaşlarımız köylere daha rahat ulaşırlar. Köylünün geçim kaynağı hayvanlar olduğu için hayvan hastalıklarında veteriner hekimlerin acilen müdahale etmesi gerekiyor. Bizim çalışmalarımızı tespit edip buraya kadar gelmeleri ve takdir etmeleri bizleri çok memnun etti. Bizim işlerimizde kolay kolay teşekkür edilmez, sürekli sorunlar dile getirilir. Bizim ileriki çalışmalarımızda büyük bir şevk kaynağı olacak. Biz bu şevkle önümüzdeki zor şartlarda daha verimli olacağımızı düşünüyorum. Oda başkanımıza ve tüm veteriner hekimlerine teşekkür ediyorum" dedi.

112 ile koordineli çalıştık

Tozan hastalara daha hızlı ulaşmak amacıyla 112 Acil Servis ekipleri ile paralel çalıştıklarını söyleyerek; "Önceliğimiz diyaliz hastaları ve kronik hastalıkları olan vatandaşlarımız oluyor. Bu nedenle 112 ekipleri ile de paralel çalışıyoruz. Biz hem belediyecilikte hem de şimdiki görevimizde çok sık karşılaşırız. Doğum hastalarının olduğu kalp hastalarının olduğu ifade edilir. Bu yüzden çok koordineli çalıştık. Yanlış ihbar savcılığa suç duyurusunda para ve hapis cezası verilebiliyor. Artık son zamanlarda insanlarımız daha duyarlı oldu. Asparagas haber ve ihbarlarda bulunmuyorlar" dedi.

Geçtiğimiz yıl çok zorlanmıştık

Geçtiğimiz yıl kar yağışında Karayolları ekiplerinin yükünü de üzerlerine aldıklarını bu yüzden zorlandıklarını ifade eden Tozan; "Aslında bu kar hem idareciler hem de vatandaşlar açısından bir sınavdı. Biz geçen yıl çok zorlu bir dönem geçirdik. Karayolları ekiplerine yardımcı olmak için hem TEM otoyolunu hem de köylerimizin yollarını açmaya çalıştık. Karayollarının geçen sene iflas edişi çok ortadaydı. Geçen sene ilk kar geldiğinde Karayollarının araç alımı yapılmamıştı. İkinci karda ekipler geldi, biz hem birinci de hem ikincide Karayollarına yardımcı olduk" dedi.

Kar yağarken yol açmak havanda su dövmeye benzer

Kar yağışı durduktan sonra yolların açılmasının daha faydalı olacağını dile getiren Tozan; "Bolu'da geçen yıl iki gün kar yağdı 3. gün açtı. Doğrusu kar dindikten sonra yollar açılmalı. Çok acil durumlar halinde kar yağarken yol açılmaz çünkü yağış devam ederken yol açma çalışması havanda su dövmeye benzer. Aşırı akaryakıt ve aşırı mesaiden çalmaktır. Bizim Düzce'de böyle bir durum yok. Kar başladığı andan itibaren kar bir metreye ulaştı diyenler oluyor. Bizler bütün olmalıyız. Biz 21 aydır buradayız ilk defa birileri bize teşekkür ediyor. Ayrıca bundan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından her iki Oda Başkanı ve yönetim Kurulu Üyeleri Tozan'a plaket takdim etti.

N.Keleş

 

Haber tarihi: 02/02/2016
Haber Okunma: 1257
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE KİMLİK DEĞİŞTİRİYOR
Sonraki: OTOMOBİL ÇAYBÜKÜ DERESİNE DÜŞTÜ




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com