Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1832689
Aktif: 77
Bugün: 2608
Dün: 6236
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

GAZETECİ KAMU GÖREVİ İFA EDİYOR


Düzce Valisi Ali Fidan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Düzce basınında görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerle buluşmasından duyduğu memnuniyeti kendisini aile meclisinde hissettiğini belirterek ifade eden Vali Ali Fidan, basın sektörünün demokratik ülkelerin olmazsa olmazı olduğunu, gazetecilerin kamu görevi ifa ettiğini vurguladı. Düzce’de 10 aylık bir görev süresini geriden bıraktığını söyleyen Vali Ali Fidan, sağlıklı bir diyaloğu ve iş birliğini önemsediklerini söyledi.

Düzce Valisi Ali Fidan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Düzce basınında görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Yenikent Polis Merkezinde düzenlenen kahvaltıya Düzce’de basın kuruluşlarında görev yapan basın mensupları katıldı. Vali Ali Fidan, gazetecilerle yakından ilgilendi. Gazetecilerle tek tek selamlaşan Vali Ali Fidan,  tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü tebrik etti. Anlamlı gün dolayısıyla Vali Ali Fidan’a mesleklerinde yaşadıkları sorunları aktarma fırsatı yakalayan basın çalışanları kurumlarla ilgili taleplerini dile getirdi.

Kahvaltıda söz alan Düzce Valisi Ali Fidan, basının demokratik ülkeler için önemine değindi. Basın mensuplarının zorlu şartlarda çalıştığını söyleyen Vali Fidan, gazetecilerin kamu görevi ifa ettiğini vurguladı.

“Çalışan Gazeteciler Gününde idarecilerin ve gazetecilerin bir araya gelmesi güzel bir alışkanlık oldu. Bugün aynı zamanda ‘10 Ocak İdareciler Günü’. İki anlamlı günü bir arada kutlamış oluyoruz. Basın halkımızın ortak sesidir. Demokratik özgür ülkelerin olmazsa olmazı, özgür, tarafsız ve bağımsız basındır. Basın ahlak ilkelerine uygun yayın yapan bir medyanın bulunması toplumsal ve kültürel gelişimin sağlanmasında çok önemli bir göre ifade ediyor. Basında çalışmak bu faktörlerden dolayı birtakım zorlukları elbette doğal olarak içeriyor. Mesai mefhumu olmadan bizlerle birlikte çalışan basından arkadaşlarımız var. Gerçekten hafta sonları yok, mesai saatleri yok. Büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Hepsini bu gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu gayretli çalışma kamu yararı içindir. Gazeteci de bir anlamda kamu görevi ifa ediyor. Basında çalışan arkadaşların kamunun haber alması, doğru bilgilendirilmesi, ilimizde ülkemizde neler olduğuna dair bilgi aktarılasında basın önemli bir görev ifa ediyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle hepinizi bu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum.”

“SAĞLIKLI BİR DİYALOG VE İŞ BİRLİĞİNİ ÖNEMSEDİK”
Vali Ali Fidan buluşmada Düzce’de geride bıraktığı 10 aylık görev süresince neler yaptıklarını paylaştı. Fidan, Düzce için gayretle çalışmaya özen gösterdiklerini ve hem kamu kurumları hem de toplumu temsil eden diğer tüm kuruluşlar arasında sağlıklı bir diyalog ve iş birliğini önemsediklerini kaydetti. “Devletimizin ilimize aktardığı kaynakları zamanında kullanmaya çabuk gösterdik. Bu kaynakları yerinde kullanmaya çaba gösteriyoruz. Şeffaf ve adaletli bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Daha yolun başındayız. Elbette daha yapacak çok iş, çözüm bekleyen çok sorun var. 10 aylık süre zarfında bana gösterdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyorum. Sadece yazanlar içinde değil, olumlu eleştiriler içinde teşekkür ediyorum.”

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’da günün anlamına dair yaptığı açıklamada gazetecilerin ve kurumların gönül birliği açısında bir arada hareket etmesinin ilin gelişimi açınsan önemine değinerek şöyle konuştu:

“Biz basın çalışanları olarak birlik ve beraberliği, dayanışmayı bu tür etkinliklerde değil, 24 saat sürdürmek zorundayız. Bir ilin gelişimi idarecilerin ve gazetecilerin birlikte hareket etmesiyle sağlanır. Biziler gazeteciler olarak zaman zaman gazeteciler olarak idarecileri eleştirmek zorunda kalıyoruz. Bizim asli görevimiz yapıcı anlamda eleştirmektir. Ölçüyü kaçırmadan, mesleki etik kurallara uyarak eleştirmek ana görevimizdir. Eleştiri esnasında bazı bürokrasilerimize yönelik eleştiriyi dayanışma olarak görmek gerekiyor. Sorunların çözümü için buna ihtiyaç var.”dedi

Haber .Y.Çakar

 

 

Haber tarihi: 10/01/2016
Haber Okunma: 1333
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Fındık fiyatı 11 liraya düştü
Sonraki: Otomobil Takla Attı: 1 Yaralı




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com