Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1827081
Aktif: 109
Bugün: 5388
Dün: 5339
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

FİSKOBİRLİK İŞCİ CIKARTMAYA HAZIRLANIYOR


FİSKOBİRLİK İŞCİ CIKARTMAYA HAZIRLANIYOR

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) birliğe, yağlık olarak işlenmesi şartıyla kilosu 1,1 liradan 50 bin ton fındık satması yönündeki kararının değişmemesi halinde işçi çıkarmak zorunda kalacaklarını ifade etti.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Emin Sürücü ise birlik işçilerinin içerisinde bulunduğu durumdan yanlış yönetimi sorumlu tuttu.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar yaptığı açıklamada; “Bu kararname beklediğimiz kararname değildir. Kararname sadece 'yağlık için fındık verilir' diyor. Zaten yağlık fındığın değeri, kilosu 850 kuruş. Bu fındığı 1,10 liradan alıp nasıl üretici borcu öderiz. Yani 850 kuruş gelir elde edeceğiz fındığı 1,10 liradan alacağız ve para kazanacağız, bu mümkün değil. Bu kararnamenin savunulacak bir tarafı yok. Bu gerek siyasiler gerekse hükümet tarafından kabul ediliyor.

Bu doğrultuda da kararnamenin düzeltilmesi için çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki hafta içi Bakanlar Kurulu ile bir görüşme yapacağız. Umudumuz bu görüşme sonunda kararnamenin düzeltilmesidir.

Kararname düzeltilmemesi halinde çaresiz entegredeki işçilerimizin büyük bir kısmını işten çıkarmak zorunda kalacağız.

Bu yapmak zorunda kalacağımız en son yöntemdir fakat çaresiz uygulamak zorunda kalacağız. Temennimiz Bakanlar Kurulu ile yapacağımız görüşmenin beklediğimiz yönde olmasıdır” dedi.

SÜRÜCÜ YÖNETİMİ SUÇLADI

Fiskobirlik İşçilerinin üye olduğu Öz Gıda İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Emin Sürücü ise bugünkü Fiskobirlik işçilerinin yaşadığı sorunun Fiskobirlik’in yanlış yönetiminden kaynaklandığı ileri sürdü.

Sürücü “Fiskobirlik devlet kuruluşu değildir. Bir Kooperatiftir. Dolayısıyla buranın bir yönetim kurulu üyeleri vardır ve bu yöneticiler bu kurumu yönetmektedir. Bugünkü yaşananlar ise yanlış yönetimin sonucudur. Neredeyse Fiskobirlik’te 350 çalışana karşılık 350 yönetici bulunmaktadır. Her çalışana bir yönetici düşmekte. Bu yöneticiler işçiler açısından bir karar alırsa uymaktan başka çare yoktur. Sadece hukuki boyutuna bakarız. Bir hukuksuzluk varsa işçilerimizin hukuki ve demokratik yönden haklarını ararız. Bugüne kadarda Fiskobirlik işçilerimizin yanında olduk. Alacaklarını tahsil etmeleri açısından hukuk mücadelesi verdik Fakat Fiskobirlik kasası bomboş, alacak bir şey yok ortada. Bugünde Fiskobirlik işçilerinin çalışması için ortada para yok, hammadde yok, iş yok. Dolayısıyla yapılacak çok şey yok. Buna rağmen TMO’dan Fiskobirlik’e verilecek olan 50 bin ton fındığın yağlık olarak değil de çeşitli fındık mamulleri üretilmesinin önü açılacak kararname çıkması yönünde desteğimizi sürdürüyoruz.”

Haber tarihi: 24/06/2011
Haber Okunma: 1681
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: Süper Loto yine devretti




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com