Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1833175
Aktif: 70
Bugün: 3461
Dün: 6236
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

KONURALP PROJESİ BAŞLADI


Düzce İl Özel İdaresi ile Düzce Belediyesi iş birliğinde hazırlanan ve MARKA'dan hibe almaya hak kazanan "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" Projesi, Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde gerçekleşecek açılış toplantısıyla başladı.

Düzce İl Özel İdaresi ile Düzce Belediyesi iş birliğinde hazırlanan ve MARKA'dan hibe almaya hak kazanan toplam bütçesi 786 milyon 420 bin TL olan "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" Projesi açılış töreniyle birlikte uygulamaya geçirildi. Başkan Mehmet Keleş törende yaptığı konuşmada Konuralp’in tarihi ve turizm değerlerinin projelerle Düzce ve Türkiye kamuoyuna açılacağını açıkladı. Konuralp projesinin açılış törenine Düzce Valisi Ali Fidan başta olmak üzere Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, çevre ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları ve Düzce protokolü katıldı.

Başkan Mehmet Keleş yaptığı konuşmada özetle şu görüşlere yer verdi: “Uzun vadeli olarak hazırlanan bu bilimsel çalışmayla birlikte kentin gezi rotaları belirlenerek yerli ve yabancı turistler için Antik Şehir Haritası oluşturuldu. Modern teknoloji yöntemlerinden yola çıkarak yapılan arkeo jeofizik çalışmalarla, tiyatronun toprak altında kalmış mevcut kısımlarının tespiti yapıldı, üç boyutlu modelleme çalışmaları tamamlandı.Yapılan çalışmalar ileriki dönemlerde başlayacak restorasyon çalışmaları için de hazırlıklar niteliği taşıyor”

Düzce Valisi Ali Fidan ise konuşmasında Konuralp’in tarihi ve turizm açısından önemine değindi ve ‘ Konuralp’in değerinin bilinmesi gerekiyor. Konuralp tarihi ve turizm yönüyle Düzce’nin vitrinidir’ dedi. Tören sırasında Çilimli Şerefiye Ortaokulu halk oyunlarının gösterisi büyük ilgi çekti.

PROJENİN İÇERİĞİ

Konuralp’in dünya turizm destinasyonu olmasını temel amaç olarak benimseyen projede yenilikçi turizm yönetiminin sağlanması amacıyla, eğitim, tanıtım, iletişim, fizibilite çalışması gibi faaliyetlerin de yapılması hedefleniyor.

“Konuralp Dünya Destinasyonu Oluyor” adlı proje kapsamında zengin Osmanlı tarihine sahip tarihi mekanda aynı havanın yaşatılması amacıyla Konuralp Bey Otağı Çadırı kurularak gelecek nesillere geçmişin izlerinin taşınacak. Aynı zamanda otağda yörenin geleneksel tatları ve yemek kültürü proje dahilinde eğitim verilen halk tarafından yaşatılacak ve turistlere özel düzenlenecek kına düğün gibi etkinliklerin hayata geçirilmesi sağlanacak.

 N.KELEŞ

Haber tarihi: 05/11/2015
Haber Okunma: 1394
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: Düzce’den Sürpriz Bakan kim olacak?
Sonraki: BELEDİYE HIZLI BAŞLADI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com