Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1824122
Aktif: 76
Bugün: 1202
Dün: 5339
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

BAŞARILI OLABİLECEK Mİ?


 

İki dönem belde belediye başkanlığı ardından Düzcespor yöneticiliği ve Düzce gibi  farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir kentin iktidar partisinin il başkanlığı…

 Sayın Yılmaz birdenbire bu koltukta buluverdi kendini… Yani koskoca bir teşkilatın başında… Üstelik göreve gelir gelmez de -değil bir tane-birçok ateşten gömleği birden giydi. Kim ne derse desin Sayın Yılmaz’ın işi çok zor. Hem de çok. Gerçi parti teşkilatında, yani il yönetiminde görev almıştı ama yine de yeterli değildi. Kurtlar sofrasına yeni oturmuştu. Ve bu sofrada acemiydi. Yönetimindekiler ve talimatlarını yerine getirecek kişiler ise bu konuda oldukça tecrübeliydi. Sayın Başkanı kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirebilirlerdi. Başkanın tecrübesizliğinden faydalanıp kendi istekleri doğrultusunda kararlar alınmasını sağlayabilirlerdi.

YETERLİ OTORİTEYİ SAĞLAYABİLECEK MİYDİ?

Bir diğer konu da yeterli otoriteyi sağlayabilecek miydi? Yani bir il başkanı olarak ağırlığını  koyabilecek, yumruğunu masaya vurabilecek miydi? Normal zamanda olsa belki teşkilatı idare edebilirdi. Ama öncelikle İl Genel Meclisi Başkanlık seçimleri ve sonrasında ise seçim süreci vardı. Öyle bir hassas dönemdi ki bu… Çok dikkatli olmalı ve hassas, uyanık olmalıydı. Maalesef korkulan oldu ve  İl Genel Meclisi seçimi konusunda yeterli otoriteyi sağlayamadı.

 Zira Yılmaz’ın başkanlığında grup toplanarak  Ayhan Hacıislamoğlu’nun İGM Başkan Adayı olmasına karar verildi. Ancak seçimlerde grup kararına aykırı olarak yine AK partili olan ve aday olmadığı halde Muzaffer Bülbül seçildi. Başkan buna tepki verse de disiplin kurulu kararını toplayıp Muzaffer Bülbül’ü ihraç edemedi. Yani teşkilata ve yardımcılarına sözünü dinletemedi. Ve tesis etmeye çalıştığı otoritesi başlamadan bitti.

FIRTINALARA KARŞI KOYABİLECEK Mİ?

Şimdilerde seçim sürecine girdik. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ne temayül yoklamaları, ne de halk anketleri hiçe sayılarak üç kişi aday gösterildi. Elbette gerek partililer tarafından gerekse de Düzce halkı tarafından bu durum tepkiyle karşılandı. Ak Parti’nin “Düzce’de başarılı olamayacağı, bu listeyle muhalefetin ekmeğine yağ sürüldüğü” şeklinde söylentiler ayyuka çıktı.

Başkan Yılmaz  “Ak Parti’nin başarısız olacağı” şeklinde Düzce siyasetinde kuvvetlice esen ve “gitgide fırtınaya dönüşen” bu rüzgara karşı partisini yıkılmaktan, devrilmekten kurtarabilecek miydi?

İlk iş olarak aday adaylarını ve adayları düzenlediği toplantıya çağırdı. Ancak toplantıda istenen sonuç elde edilemedi. Oldukça sönük geçen toplantıda aday adaylarının memnuniyetsizliği gözlerinden okunuyordu. Daha sonra mevcut vekillerin adayların aday adaylarının ve tüm teşkilatın davet edildiği büyük bir toplantı düzenledi.  Amacı adayları halka sevdirmek, Ak Parti’nin bölünmediği, teşkilatta küskünlüğün olmadığı mesajını vermekti. Bir bakıma gövde gösterisiydi. Bu toplantı da istenen sonuca ulaşmadı. Zira Ak Parti Düzce 1.Sıra Adayı İbrahim Korkmaz’ın partiyi sürükleyecek karizması ve liderlik vasfı yoktu. Öyle ya Vermezse mabut neylesin Sultan Mahmut, Nitekim de yaptığı “Düzce’nin ezberini bozacağız” şeklindeki açıklamasıyla Korkmaz’ın partisini seçimlere taşıyamayacağı anlaşılmıştı. Üstelik Celal Erbay’ın yaptığı gaflar, Başkan Yılmaz’ın aday adaylarına teşekkür etmeyi unutması ve Selahattin Özdemiroğlu’nun tepkisi toplantıya damgasını vuracak ve toplantı amacına ulaşmayacaktı. Bir diğer ifadeyle toplantıda bu kişilerle seçimin kazanılamayacağı anlaşılacak üstelik 3-0 almak Ak Parti için hayalden öteye gitmeyecekti. Peki ne yapılmalıydı?

GÜZELLİĞİN BEŞ PARA ETMEZ BENDEKİ SEVDA OLMASA!!!

Aslında Yaşar Yakış’ın toplantıda söylediği söz çok önemliydi ve acı bir gerçeğin itirafıydı. Yakış toplantıda adaylara hitaben ”Halkımız Başbakan’a oy veriyor” demişti. Yani Sayın Yakış demek istiyordu ki hani bir söz var ya “Sendeki Güzellik Beş Para Etmez Bendeki Bu Sevda Olmasa” diye, yakış da Başbakan olmasa sizin esameniz bile okunmaz demek istiyordu.  Bu mesajın iyi okunması gerekiyordu ve her zaman olduğu gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan medet umulmalıydı. O’nun karizmasından faydalanılmalıydı.

VE BAŞBAKAN DÜZCE’YE GELİYOR…

Ve Başbakan 7 Mayıs’ta Düzce’ye geliyor. Bakalım Sayın Başbakan’ın Düzce’de yapacağı konuşmayla oluşacak güç Düzce AK Parti’de oluşan kara bulutları dağıtabilecek mi? Ters esen rüzgarı Ak Parti yönüne çevirebilecek mi? Çevirse bile seçimlere kadar Düzce teşkilatı Başbakan’ın bıraktığı olumlu etkiyi sürdürebilecek mi? Yoksa Sayın Yılmaz otoritesini kuramamasından dolayı bu dağınıklık, yönetimdeki bu karmaşa ve boşluk devam mı edecek bunun sonucunda seçimlerde kaç vekil kaybedilecek? Son söz Sayın Yılmaz AK parti’de oluşan krizi ve kargaşa sürecini yönetmekte ne kadar başarılı olacak? Bekleyip göreceğiz…

Haber tarihi: 26/04/2011
Haber Okunma: 1808
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: HACI KADİRLER İLK ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ İLGİ İLE İZLENDİ




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com