Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1831215
Aktif: 124
Bugün: 6190
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Cumayeri’nde temizlik çalışmaları sürüyor..


Geçtiğimiz hafta Cuma günü, sel felaketinin vurduğu Cumayeri’nde selin etkisiyle zarar gören  ev ve işyerlerinde hasar tespiti çalışmalarının ardından temizlik ve onarım çalışmaları sürüyor. İşyerleri ve evleri selden etkilenen vatandaşlar büyük zarar gördüklerini belirterek, devlet ve iktidar partisinden acil yardım beklediklerini ifade ettiler.

Cumayeri’nde yaşanan sel felaketinin ardından işyeri sahipleri belediyenin yaptığı kaba temizlik sonrası, kendi imkânlarıyla su basan ev ve işyerlerinde temizlik ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Cumayerliler, maddi hasarlarının büyük olduğunu ve dışarıdan şu ana kadar hiçbir yardım gelmediğini belirterek,  Selden 40 kadar esnafın mağdur olduğu, ilçe merkezi ve köylerde sel sularının meydana getirdiği heyelan nedeniyle bozulan yollarda çalışmaların devam ettiği belirttiler.

 Cumayeri’nde şiddetli yağışların sebep olduğu sel felâketinin yaraları sarılmaya çalışıyor. Suların çekilmesiyle sokaklar belediye ekiplerinin ve vatandaşların birlikte çalışmasıyla temizlenmeye çalışıldığı gözlenirken,  selden etkilenen esnaf ve sivil toplum temsilcileri Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır ile, iktidar partisi yöneticilerinin, Cumayeri esnafının yaralarının sarılması için gereken her şeyi  yapacaklarına olan inancı koruduklarını gözleniyor.

Gazetemize açıklamalar yapan Cumayeri Kaymakamı Murat Güven, sel felaketi nedeniyle maddi hasarın büyük olduğunu belirterek "Şu ana kadar olan tespitlerimizde 40 işyeri, 20 konut da maddi hasar meydana geldi “ dedi. Güven; “ Geçtiğimiz cuma günü meydana gelen sel felaketinden sonra hızla yara sarma çalışmaları devam ediyor. Köylerde  kapanan yollarımız vardı, karayollarının DSİ’nin, çevre belediyelerin iş makineleri ile yollar açıldı şuan kapalı yolumuz yok. Bundan sonra yollarımızı iyileştirmeye çalışacağız. Özel idarenin mühendisleri çalışıyorlar. Büz menfez bozulan asfaltlar 

 Hasar tespit çalışmalarının yapıldığını ve kesin sonucun önümüzdeki günlerde alınacağını belirten ilçe Kaymakamı Güven, İlçe merkezinde ve köylerde evlerine az veya çok yağmur suyu giren vatandaşlar tespit edildiğini belirterek, “ vatandaşlarımız selden kurtardığı bir takım eşyalarını kurtarmaya, toplamaya çalışıyor. Biz de sosyal dayanışma vakfımızdan gerekli yardımları yaptık. Şuanda sadece kullanım eşyaları temin ettik. işyerlerimizde de 40 civarı zararı olan esnaf var. Onların hasar tespitleri devam ediyor. Belediyemizin de altyapı sorunları oluştu su şebekesinde bir patlak meydana gelmişti o sorun belediyemiz tarafından giderildi. Şuan hayat normalleşiyor. Hasar tespiti tamamlanınca mevzuata göre işlem yapacağız “ dedi.

 Haber N.Keleş

Haber tarihi: 13/06/2014
Haber Okunma: 1474
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: KOOPERATİF İTİBAR KAZANDI…




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com