Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1831121
Aktif: 64
Bugün: 6081
Dün: 6100
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

Dondan dolayı çok ciddi zararlar meydana geldi.


Geçtiğimiz mart ayında Düzce'yi etkileyen don olayı bölge insanının hayatının bir parçası olan fındığı vurması nedeniyle adeta üreticinin felaketi oldu. Zarara uğrayan üreticilerin yaralarının sarılması çağrısı yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yapılması gerekenleri sıraladı.

Karadeniz Bölgesi'nde mart ayında başta Düzce olmak üzere bir çok ilde fındıkta dondan dolayı çok ciddi zararlar meydana geldi. Devlet desteklemeleri kapsamında dondan etkilenen üreticilerin borçlarının ertelenmesine dönük çalışma başlatılırken konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticinin yaralarını hızla sarmaya gayret edeceklerini belirtti ve neler yapılması gerektiğini aktardı.

 "Bu yıl ülkemizde görülen ve pek çok ürünü etkileyen don olayı üreticilerimiz açısından adeta bir felaket oldu” diyen Bayraktar, “Karadeniz Bölgemizde dondan zarar gören üreticilerimize destek olunması ve yardım yapılması büyük önem arz etmektedir. Sigorta primleri çiftçilerimize yüksek gelmektedir. Prim miktarları düşürülmelidir. Tabii afetlerden zarar gören çiftçilerimize yapılacak yardımlarla ilgili 2090 sayılı Kanun, yenilenmeli, doğal afetlerde uygulanabilir hale getirilmelidir. Kanundaki tüm tarımsal mal varlığı hükmü yerine, doğal afete uğrayan tarımsal ürünün yüzde 30’unun zarar görmesi esas alınmalıdır. Çiftçilerimizin Sosyal Güvenlik Kurumu prim borçları, Ziraat Bankası, özel bankalar ile Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan kredi borçları ve elektrik borçları faizsiz olarak ertelenmelidir. Bu yıl yeterli geliri elde edemeyecek üreticilerimizin gelecek yıl üretime devam edebilmeleri için ihtiyaç duydukları finansmanın faizsiz kredi şeklinde kullandırılması hususunda kolaylık sağlanmalıdır." dedi.

 Fındığın Karadeniz Bölgesi için sıradan bir ürün olmadığını ve ekonomik faaliyetlerinin odak noktası olduğunu belirten Bayraktar, şöyle söyledi: “Ancak, bir buçuk ay önce yaşanan donla birlikte üreticilerimiz için zorlu bir süreç başlamış, esnafın da tüccarın da olumsuz yönde etkileneceği yeni bir döneme girilmiştir. Bu nedenle fidan desteği için belirlenen arazi alanı 10 dekardan 3 dekara düşürülmeli, fındıkta uygulanan alan bazlı destek kesintisiz ve artırılarak devam etmeli, 2014 yılı alan bazlı desteği en kısa sürede ödenmeli”dedi

Haber N.Keleş

 

 

 

 

Haber tarihi: 19/05/2014
Haber Okunma: 1497
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: ÖZDİL'İ KINIYORUM.




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com