Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1824092
Aktif: 131
Bugün: 1167
Dün: 5339
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

ÇAĞIN GEREKLERİNE UYGUN BİR ANAYASA GEREKLİDİR


  AK Parti Düzce milletvekili adayı hukukçu Ömer Küçüközcan, Türkiye’nin çağın gereklerine uygun yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı olduğunu söyledi.AK Parti Düzce milletvekili adayı hukukçu Ömer Küçüközcan, Türkiye’nin çağın gereklerine uygun yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı olduğunu söyledi.Küçüközcan, 12 Referandumuyla Anayasa’da önemli değişiklikler gerçekleştiğini ifade ederek, bu değişikliklerin demokrasimize, hukuk sistemimize ve demokratik sistemimize önemli katkıları olduğunu belirtti.Küçüközcan, “Yapılan Anayasa değişikliğine bir bütün olarak bakıldığında Türkiye’nin demokratik hukuk devleti hedefinin yükseltilmesine, dolayısıyla uluslar arası standartları yakalamasına büyük ölçüde katkı sağlayacak unsurlar içerdiği görülmektedir. Bunlardan en önemlileri Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın oluşumu, Anayasa şikayeti yolunun benimsenmesi, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun hayata geçirilmesi, yargısal denetime ilişkin kısıtlamaların kaldırılması ve bu kapsamda 12 Eylül rejimini gerçekleştirenlerine karşı yargı yolunun açılması olarak görülebilir” dedi.

 

Küçüözcan, “Türkiye halen bir darbe sonrası yazılan Anayasa ile yönetiliyor. Bugüne kadar Anayasa’da birçok kez değişiklikler yapıldı. Bu Anayasa gelişen ve değişen Türkiye’ye yeterli mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:”Mevcut Anayasa’mız özü ve yapılış tarzı itibariyle halen 12 Eylül zihniyetinin izlerini taşımaktadır. Bugüne kadar yapılan birçok değişiklik, yapıldığı hususlara ilişkin daha çağdaş unsurlar içermekle birlikte, Anayasa artık adeta yamalı bohça haline gelmiş, bir bütün olarak çağın ve demokratik kuralların gerisinde kalmıştır. Türkiye’nin bugün itibariyle dünyada bulunduğu ekonomik ve siyasi konumuna uymayan, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamayan, bölgesinde lider konumunda olan ülkemize yakışmayan bir Anayasaya sahibiz. Nitekim toplumumuzun tüm katmanlarından bu hususa ilişkin eleştiriler ve değişiklik talepleri artan yoğunlukla gelmektedir. Anayasa değişikliği bir ihtiyaçtır ve yapılması gerekmektedir.”AK Parti aday adayı Küçüközcan, “AK Parti, seçimlerden sonra yeni bir Anayasa yapılmasını gündem getiriyor. Sizce yeni Anayasa nasıl olmalı?” sorusunu ise “Yapılacak Anayasa öncelikle yazım tekniği olarak öyle bir metin ve bütünlük içermeli ki, bu tüm Türkiye’nin gurur duyacağı bir hukuk manifestosu olmalıdır. İçerik olarak da çağın tüm ihtiyaçlarını karşılayan, kişi hak ve hürriyetleri önündeki tüm kısıtlamaları kaldıran, Türkiye’nin önünü açan, demokratik kurum ve kuralların güvence altına alan, çağdaş bir Anayasa olmalıdır. Ayrıca Anayasa yapılırken Türkiye’deki kurum ve kuruluşlarının katkılarının temini sağlanmalı, mümkün olan en yüksek konsensüs oluşturulmalı ve mutabakat sağlanmalıdır. İhtiyacımız olan üzerinde Anayasa yazan bir metin değil, herkesin benim Anayasam diyeceği, sahipleneceği ve övüneceği bir hukuk değeri, belgesidir” diye yanıtladı.

 

Haber tarihi: 28/03/2011
Haber Okunma: 2124
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: ÜLKEMİZ AÇISINDAN NÜKLEER ENERJİNİN ÖNEMİ BÜYÜK




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com