Düzce Üniversitesi Teknoloji TakımlarıTEKNOFEST Antalya’daYarıştı Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 3 takım, ...           • BU KULÜPTE İŞ VAR İŞ KULÜBÜ 1000 KİŞİYE TEK TEK ULAŞTI KAYITLI ÜYELERE BİLGİLER VERİLDİ Düzce İ...           • BAKAN IŞIKHAN’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE ZİYARET ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DÜZCE’DE BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖZ...           • Düzce Üniversitesi Akademisyeninin Filmine Jüri Özel Ödülü Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema ...           • DÜZCE İTFAİYESİ’NDEN ANIZ YANGININA HIZLI MÜDAHALE EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ   Düzce’nin fındık tarla...           • DÜZCE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK OKUL ÇEVRELERİNDE YAYA GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ   Düzce Belediyesi, 2024-2025...           • Tatil Sonrası Okula Uyum İçin Velilere Önerilerde Bulundu   Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hasta...           • ÜRETİCİ İSYAN ETTİ Düzce'nin Cumayeri ilçesi Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Ö...           • BAŞKAN ÖZLÜ’DEN 30 AĞUSTOS MESAJI   “30 AĞUSTOS KURTULUŞUMUZU TAÇLANDIRAN ZAFERDİR” Düzce Belediye Ba...           • ŞENGÜLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI   " 102 YIL ÖNCE TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN " " BAĞIM...           
İstatistikler
Toplam: 1824196
Aktif: 101
Bugün: 1289
Dün: 5339
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google
E-Mail Bülteni
Ad, Soyad:
E-Mail:
    
Biz Sizi Arayalım
Ad, Soyad:
Telefon:

İŞTE AK PARTİ’NİN SEÇİM VAADLERİ


 Genel seçimler yaklaşırken partiler peş peşe vaatlerini açıklamaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aile sigortası ve 6 ay askerlik vaadinin ardından Ak Parti’nin  de seçim vaatleri belli oldu..

 Ak Parti’nin Cumhuriyet'in 100. Yılı olan 2023 yılını hedeflediği "Vizyon 2023" adı verilen beyannamede, 12 yıl içerisinde yapılması planlanan projelere yer verilecek.

 Ak Parti'nin vatandaşa en büyük taahhüdü; 'Yeni Anayasa'. "Tam demokrasi" vaadiyle gidilen seçimde, bazı çevrelerin eleştirdiği "ileri demokrasi" kavramının yanı sıra "güçlü millet", "güçlü ekonomi", "büyük Türkiye" gibi kavramlar da kullanılacak. Beyannamede, 30 yaş üstüne sınavsız üniversite, Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması, 25 merkeze hızlı tren ve 81 ile uçak seferi gibi somut projeler de var.

 Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna açıklayacağı "seçim Beyannamesi”ne, demokratikleşme adımlarına, somut projelerle birlikte yer verilecek.

Erdoğan'ın danışmanları, parti yöneticileri ve bazı bakanların da üzerinde çalıştığı beyannamede, eğitimden sağlığa, spordan ulaşıma kadar hayatın her alanındaki projeler var. "Vizyon 2023" ismiyle Cumhuriyet'in 100. yılındaki Türkiye'nin geleceği nokta tek tek anlatılacak.

AK Parti'nin seçim beyannamesine gireceği öğrenilen büyük projelerden bazıları şöyle:

 ANKARA-İSTANBUL OTOYOLU:

Ankara ile İstanbul arasına yeni bir yol yapılacak. Ayaş-Beypazarı üzerinden yapılacak olan bölünmüş yol yeni bir alternatif olacak ve karayolu trafiğini rahatlatacak.

 30 YAŞ ÜSTÜNE SINAVSIZ ÜNİVERSİTE:

Üniversite öğrenimi belirli yaşın üzerindekilere sınavsız olacak. 30 yaşından gün alanlar istediği üniversiteye kayıt yaptırabilecek.

 250 ÜNİVERSİTE:

Türkiye'nin her yanına yeni üniversite açılacak. 2023'te üniversite sayısı 250'ye ulaşacak. Üniversite öğrencilerine de bir yenilik geliyor. Bölümler arası geçişler serbest olacak.

 ZORUNLU EĞİTİM 12 YIL:

8 yıl olan zorunlu eğitim 12 yıla çıkıyor. Bu arada okulöncesi eğitimdeki okullaşma oranı da yüzde 100 olacak. Anaokulu mecburi hale gelecek. Uzaktan eğitim de yaygınlaşacak.

25 MERKEZE HIZLI TREN:

Hızlı tren ağı yaygınlaşacak. Türkiye'nin farklı 25 noktasına hızlı tren erişimi mümkün olabilecek.

 81 VİLAYETE UÇAK SEFERİ: Havaalanı olmayan il neredeyse kalmayacak. Birbirine çok yakın illere ortak havalimanı kurulacak. Böylece, hiçbir kentin havalimanı ile arasındaki mesafe bir saati aşmayacak.

 500 bin konut: Türkiye'nin 81 vilayetinde kentsel dönüşüm tamamlanacak. Cumhuriyet'in 100. yılına 500 bin yeni konutla girilecek.

 

 

Haber tarihi: 21/03/2011
Haber Okunma: 1767
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google



Önceki: DÜZCE BELEDİYESİ TURİZM ROTASININ BELİRLENMESİNDE ETKİN ROL OYNUYOR
Sonraki: İŞTE TEMAYÜL SONUÇLARI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)


Site İçi Arama
Köşe Yazıları
Haber Arşiv
     
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Fotoğraf Galerisi

egazete
7 fotoğraf

REKLAM
1 fotoğraf
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre
Diller

İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Omnportal

 

 

 

 

 

Hoşgeldiniz.

 

 e-mail adres

duzcegercek81@gmail

.com